Connect with us

Zdravlje

JOKIĆ: Trudnice dobro, ministarka o slučaju obaviještena tek nakon dva dana

Published

on

Davanje cink-oksida trudnicama umjesto glukoze u Domu zdravlja u Bloku V ozbiljan je propust koji se srećom završio bez teških posljedica, kazao je direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić.

Nakon dva dana od momenta apliciranja lijeka, uz prikupljene sve informacije, Jokić je kako kaže tek sinoć o svemu obavijestio ministarku zdravlja Jelenu Bojović Borovinić.

On je potvrdio da su trudnice nakon ukazane pomoći otpuštene kući i da su dobrog zdravstvenog stanja. Jokić je na vanrednoj konferenciji za medije kazao da su uzete izjave od svih aktera ovog slučaja.

“Saslušani su svi koji su učestvovali. Odgovornost je na svima koji su bili uključeni u proces. Od dostavljača lijeka iz Centralne apoteke, do osoblja koje je preuzelo lijek, i onog koji ga je aplicirao”, navodi Jokić.

“Trudnicama je umjesto lijeka koji služi za mjerenje opterećenja glukozom, greškom, profesioanlnim propustom dat lijek cink – oksid. Medicinsko osoblje je brzo shvatilo grešku koja se desila, kontaktirali su KCCG, i u komunikaciji sa doktorima iz te institucije, zajednički je donijeta odluka da se pacijentkinje upute u KCCG”, pojasnio je Jokić.

Potvrdio je da su trudnice nakon ukazane pomoći juče otpuštene na kućno liječenje, te istakao da u Domu zdravlja ne postoji disciplinska komisija, i da je zbog ovog slučaja angažovano ovlašćeno lice koje će dati mišljenje o čitavoj situaciji.
” Angažovali smo lice koje će dati mišljenje na osnovu prikupljene dokumentacije ” pojasnio je Jokić, nakon čega će javnost biti više informisana.
Direktor Doma zdravlja je kazao da se greške mogu desiti svakome, i nakon 30 godina profesionalnog rada.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije