Connect with us

Ekonomija

CRNO NA BIJELO: URA će podržati moratorijum na kredite

Published

on

Građanski pokret URA, kao inicijator moratorijuma na kredite kako prošle, tako i ove godine, podržaće na današnjem Odboru za ekonomiju, finansije i budžet Predlog zakona o odlaganju plaćanja kreditnih obaveza, saopštili su iz poslaničkog kluba “Crno na bijelo”.

To će uraditi, kako su pojasnili, nakon amandmanskog djelovanja kojim je rok za moratorijum sa šest mjeseci skraćen na tri.

“Ovim skraćenjem trajanja moratorijuma smanjuju se rizici za ugrožavanje finansijskog sistema i otvara se mogućnost da se dati predlog zakona podrži. Moratorijum bi, ukoliko prođe glasanje na plenumu, značio znatno olakšanje građanima i privredi posebno u kontekstu krize izazvane koronavirusom”, ukazuju iz kluba “Crno na bijelo”.

Oni ističu da su svim svojim djelovanjem do sada pokazali da se u donošenju odluka vode isključivo interesima građana, vodeći računa i o stabilnosti i održivosti cijelog sistema.

“Još jednom pozivamo Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da pripremi sveobuhvatni program ekonomskih mjera koje će biti usmjerene prema razvoju crnogorske privrede. Građani Crne Gore, kao i drugih zemalja širom svijeta, suočavaju se sa ekonomskim poteškoćama izazvanim pandemijom koronavirusa, a samo odgovornim djelovanjem i odlukama ta se situacija može olakšati”, zaključuju u saopštenju iz poslaničkog kluba “Crno na bijelo”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije