Connect with us

Ekonomija

MURATOVIĆ: Milatoviću, ne kiti se tuđim perjem, već učini Crnu Goru dostupnijom

Published

on

Član Izvršnog odbora DPS Crne Gore Boris Muratović poručio je ministru ekoniomskog razvoja Jakovu Milatoviću da se ne kiti tuđim perjem, već da radi na povećanju broja avio prevoznika i njihove frekventnosti kako bi Crnu Goru učinio dostupnijom.

Na osnovu nedavne izjave Milatovića,kaže Muratović, može se zaključiti da ministar ekonomskog razvoja nije bio pripremljen za posjetu UAE, i da mu niko nije rekao je avio linija Dubai – Tivat – Dubai uspostavljena 03. oktobra 2016. godine specijalnim promotivnim letom kompanije Flydubai.

“Da se bolje pripremio za posjetu, Jakov Milatović bi znao da je tom prilikom na tivatski aerodrom doputovala privredna delegacija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, predstavnici lokalnih turoperatora, novinari kao i zvaničnici avio-kompanije Flydubai”, navodi se u saopštenju.

Cilj njihove posjete bio je upoznavanje sa potencijalima Crne Gore kao turističke i poslovne destinacije.

”Naredne godine tačnije 23. juna 2017. godine uspostavljena je redovna sezonska avio linija između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Crne Gore. Iz Dubaija je tada u Tivat doputovalo 170 turista iz UAE kojima su Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Turistička organizacija Tivat na aerodromu priredili posebnu dobrodošlicu. Letovi su realizovani dva puta nedjeljno do kraja septembra te godine. Ova linija je bila cjelogodišnja s tim što je tokom zimskog perioda let iz Dubaija bio za Podgoricu”, podsjeća Muratović. 

Rezultat poboljšane avio dostupnosti između Crne Gore i UAE u periodu od 2016. do 2020. godine je bio ne samo rast broja gostiju tih godina, već se, kako kaže Muratović, Crna Gora 2019. godine prvi put samostalno predstavila na Arapskoj turističkoj berzi u Dubaiju, koja je vodeći globalni događaj za turističku industriju Bliskog Istoka u posljednjih 25 godina.

“Sa ovim činjenicama saradnici su morali da upoznaju ministra Milatovića prije i tokom priprema za posjetu UAE. Njegova izjava, kojom hvali početak direktnih avio letova Dubai – Tivat – Dubai bi jedino bila istinita ukoliko bi se odnosila na obnavljanje te avio linije za 2021. godinu, ali tu postoji velika terminološka i suštinska razlika”, navodi se u saopštenju.

On je poručio ministru da se ne kiti tuđim perjem već da radi na povećanju broja avio prevoznika i njihove frekventnosti kako bi Crnu Goru učinili dostupnijom.

“Ako nemate kapaciteta da osmislite nešto bolje kopirajte modele podrške i podsticaja avio kompanijama koje saobraćaju prema susjednoj državi, koja već realizuje svakodnevno letove od i ka Dubaiju”, zaključio je Muratović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije