Connect with us

Ekonomija

MURATOVIĆ: Podjela ulja ugroženima podsjeća na ekonomsko stanje iz devedesetih

Published

on

Vlada je na predlog Ministarstva ekonomskog razvoja, usvajanjem populističke odluke koja se tiče podjele jestivog ulja socijalno ugroženom stanovništvu, pokazala pravu mjeru ekonomskog stanja naše države i njenih građana, ocijenio je danas član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista Boris Muratović.

Kako ističe, upravo takav potez je slika koja nas vraća u jedno od najtežih perioda za koje smo do formiranja ove vlasti mislili da je naša ružna prošlost.

“Ali posrnula ekonomija, povampireni nacionalizam i sveopšta situacija u zemlji, dekor je koji nas podsjeća na povratak u devedesete godine prošlog vijeka, kada su građani usljed sankcija i inflacije čekali u redu za podjelu osnovnih životnih namirnica”, navodi Muratović.

Pretpostavljaju, kaže, da će se za razliku od tadašnjeg vremena podjela ulja građanima vršiti na mnogo sofisticiraniji način, odnosno, kako je toMilatović i najavio, akcijom koju će sprovoditi nadležne državne institucije.

“Međutim, osim te finese, svakako da suštinske razlike nema, jer ekonomski plan razvoja ne postoji, a Crna Gora je rekorder u Evropi u pogledu ekonomskog pada od 6,4 odsto”, ukazuje on.

Napominje da cijena goriva neprestano raste, a sve životne namirnice su poskupjele, brašno, ulje, najavljeno uvođenje i rast akciza na cigarete, slatkiše, alkoholna i gazirana pića…

“Građani znaju da je ovakva ekonomska situacija neodrživa, ali i da će egzibicionisti iz sadašnje vlasti njih i Crnu Goru skupo koštati. Svakako da će ova Vlada kao i period devedesetih godina, biti prošlost koje se nećemo željeti sjećati, ali čije ćemo posljedice nažalost i te kako osjetiti dug perod i nakon nje”, zaključio je Muratović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije