Connect with us

Ekonomija

POMOĆ UGOSTITELJIMA: 80 hiljada eura od Glavnog grada

Published

on

Foto: pogorica.me

Glavni grad Podgorica pomogao je ugostitelje sa 80 hiljada eura i najavio novi paket podrške podgoričkim privrednicima u iznosu od 175 hiljada eura.

Gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković, danas je na sastanku sa podgoričkim ugostiteljima potpisao ugovore o finansijskoj podršci za njih 56, koje je Glavni grad, zbog posljedica pandemije koronavirusa, pomogao sa 80 hiljada EUR.

“Glavni grad je donio i novu odluku o podršci privrednim aktivnostima u Podgorici koji se odnosi na oslobađanje od plaćanja određenih lokalnih komunalnih taksi do 31. marta naredne godine u iznosu 175 hiljada EUR”, navodi se u saopštenju PG Biroa.

Vuković je saopštio da je prethodni period bio vrlo težak, prvenstveno u epidemiološkom smislu, ali ne manje od toga i u ekonomskom i finansijskom.

“Mnogi ljudi iz poslovnog svijeta i preduzetnici su osjetili udar pandemije koronavirusa i kao posljedicu toga izgubili smo veliki broj radnih mjesta u Podgorici i u Crnoj Gori. Imajući to u vidu mi u gradskoj upravi smo se trudili da u mjeri mogućeg pomognemo onima koji zapošljavaju ogroman broj naših sugrađana i jedan od prioriteta u tom smislu svakako predstavljaju ugostitelji”, naveo je Vuković.

Vuković je najavio da će ovakvih i sličnih inicijativa biti još u narednom periodu, ne samo kada su u pitanju ugostitelji, nego svi koji zapošljavaju građane Podgorice.

Savo Vujović se u ime podgoričkih ugostitelja zahvalio Glavnom gradu na podršci i ocijenio da u ovom teškom momentu za sve građane Crne Gore ta pomoć jako puno znači.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije