Connect with us

Društvo

POPOVIĆ POVODOM NOVOG LOGOA TO MONTENEGRO: Da li je ovo bilo potrebno prezaduženoj državi

Published

on

Crnogorski umjetnik Dimitrije Popović pohvalio je izabrani logo nove crnogorske avioko mpanije To Montenegro. Kako je istakao, odluka dizajnera da ne poseže za radikalnom izmjenom u radu novog loga već da neznatno izmijeni staro rješenje svjedoči njegovu profesionalnu savjest i visoki estetski kriterijum koji jasno potvrđuju da je izvorni logo bio vrhunsko dizajnersko rješenje Đorđa Markuša. Ipak, napominje, da sve ovo nije bilo potrebno prezaduženoj državi.

Budući da je javno iskazao svoje neslaganje sa inicijativom ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića da se mijenja logo crnogorske aviokompanije i pozvao struku na bojkot takve odluke, smatra potrebnim javno izreći komentar na novoizabrani vizuelni identitet Air Mintenegra.

– Čestitam uglednom dizajneru Maksimu Arbuzovu i stručnom žiriju koji je usvojio i nagradio predloženo rješenje.Pobijedio je stari znak. Novi je znak modifikacija starog u kojem je suština ostala ista. Odluka dizajnera da ne poseže za radikalnom izmjenom u radu novog loga već da neznatno izmijeni staro rješenje svjedoči njegovu profesionalnu savjest i visoki estetski kriterijum koji jasno potvrđuju da je izvorni logo bio vrhunsko dizajnersko rješenje Đorđa Markuša – ocijenio je Popović.

Važno je, kaže, da su ostali usaglašeni stilizirana glava mitske ptice sa aerodinamičnom formom moderne letjelice.

– Da li je sve ovo bilo potrebno prezaduženoj državi? Smatram da nije. Kao svojevrsna utjeha ostaje činjenica da se potvrdio neosporan dizajnerski kvalitet izvornog znaka – zaključio je Popović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije