Connect with us

Ekonomija

ŠEHOVIĆ: Jednoglasno prihvaćeno kontrolno saslušanje Milojka Spajića

Published

on

Javnost ostala uskraćena za brojne informacije: Šehović - Foto: Vlada Crne Gore

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, danas je jednoglasno prihvatio inicijativu Damira Šehovića za kontrolno saslušanje ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića povodom brojnih nejasnoća i kontroverzi u vezi sa rekordnim, tajnim zaduženjem od 750 miliona eura. Saslušanje će se, kako je saopšteno iz partije Socijaldemokrata (SD), održati u januaru, a tačan datum biće naknadno određen.

“Šehović je u incijativi naglasio da je javnost u vezi sa emisijom obveznica, koja je po priznanju predsjednika Vlade izvršena ‘tajno, ali organizovano’, ostala uskraćena za brojne informacije. Da je to tako, najbolje potvrđuje podatak da je javnost o najvećem pojedinačnom zaduženju u poslednje vrijeme, koje je na nivou od oko jedne četvrtine ukupnog javnog duga, prvu zvaničnu informaciju dobila naknadno, nezvanično, putem tvitera”, navodi se u saopštenju SD-a.

Pojasnili su da je ostalo i nejasno kako je i na osnovu kojih činjenica, nova Vlada uspjela da u rekordnom roku, u trećem danu svog mandata, zaduži državu za 750 miliona eura, a da prethodno, po sopstvenom i više puta izrečenom priznanju od strane premijera, a poslenji put prilikom obrazlaganja Programa rada Vlade u Skupštini Crne Gore, samo nekoliko dana prije realizacije sporne tajne emisije, nije imala nikakvih relevantnih informacija na osnovu kojih bi dobila realnu sliku o stanju ekonomije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije