Connect with us

Društvo

MITROVIĆ: Spajić nedužnoj radnici dao otkaz da bi zaštitio sebe

Published

on

Umjesto da podnese ostavku zbog grubih propusta u organizaciji resora kojim rukovodi i skandala koji je nastao tokom oduzimanja djece Tomašu Boškoviću, Milojko Spajić je krivca našao u stručnoj radnici, majci, osobi koja je 22 godine radila časno svoj posao, i naredio da joj se da otkaz, saopštio je večeras Ivan Mitrović, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore. Dodaje da pomenuta radnica nema veze sa predmetnim slučajem.

“Na samom početku rada 42. Vlade Crne Gore bilo je jasno šta će se dešavati u resoru socijalne zaštite, samo niko nije mogao pretpostaviti da ćemo svjedočiti ovolikoj količini populizma, primitivizma i licemjerja. Stručni radnici, koji se nose sa teškim, osjetljivim i ranjivim kategorijama društva, koji su njihova danonoćna podrška u svim životnim situacijama predstavljeni su kao dželati. Nijeste ministre ni obišli te ljude, pa im nemojte ni suditi sa daljine”, navodi se u saopštenju.

Mitrović dodaje da su i zbog manjih stvari ministri u prethodnim vladama Crne Gore su podnosili ostavke time pokazujući svoju odgovornost.

“Sjetimo se Pavla Radulovića, Boba Radunovića… A šta ste Vi uradili? Propustili ste da postavite adekvatno rukovodstvo, zakazali u organizaciji rukovodilaca koje ste Vi imenovali prije samo dva mjeseca, pa ih sada štitite, a zastrašujete druge zaposlene otkazima.
Posebno zabrinjavaju Vaši „kreativni“ momenti u vidu predloga da se sada otpuštena radnica premjesti u JU Komanski most?! Da li Vama ta institucija liči na mjesto za kažnjene stručne ljude?”

Poslanik DPS-a poručuje Spajiću da je okrivio nevine kako bi makao krivicu “sa onih stvarno krivih, a Vama bliskih”.

“Ni smješnijeg opravdanja ni tužnijeg saopštenja. Budite malo iskreni pa informišite javnost da ste postavili rukovodioca koji radi samo četiri sata a obavlja najstručnije poslove u centru za socijalni rad. Vratite nevinu ženu na posao, objektivno utvrdite svačiju krivicu, pa kao odgovoran čovjek stanite ispred ljudi koje Vi zastupate i ponudite ostavku. To je mnogo časnije nego da svoj nemar i propuste maskirate krivicom stručnih radnika”, zaključuje Mitrović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije