Connect with us

Ekonomija

SKANDAL: Predstavnici Vlade obmanjivali UAE i uporno potvrđivali učešće na EXPO

Published

on

Vlada Zdravka Krivokapića odlučila je da otkaže učešće Crne Gore na EXPO u Dubaiju.

Riječ je o skandaloznoj političkoj odluci nove Vlade jer će Crna Gora najvjerovatnije biti jedina zemlja na svijetu koja otkazuje učešće na prestižnom svjetskom događaju.

Odluka Vlade mogla bi imati izuzetno negativne posljedice po Crnu Goru, posebno kada se govori o izuzetnim odnosima i saradnji Crne Gore i UAE.

Vratimo li se malo unazad, vidjećemo kako su predstavnici Vlade kontinuirano obmanjivali UAE da će Crna Gora učestvovati na prestižnom sajmu.

Donosimo retrospektivu izjava Vladinih zvaničnika.

11.12.2021

prvom intervjuu nakon stupanja na dužnost ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović je rekao:

“Promovisaćemo Crnu Goru kao brend i investicionu destinaciju na bilateralnom, regionalnom i globalnom planu, kroz ekonomsko-kulturne promocije i biznis forume. Prilika za valorizaciju ekonomskih i investicionih potencijala Crne Gore, kao i nacionalnog prirodnog blaga, istorije i kulturnog nasljeđa, svakako predstavlja i učešće Crne Gore na Ekspo Dubai, koji će se održati tokom 2021. godine.”

23.12.2020

Nekoliko dana nakon intervjua, ministar Radulović se sastao sa ambasadorkom UAE. Prilikom toga susreta je takođe obećao učešće na EXPO.

“Na tom fonu, razmotrene su i mogućnosti organizovanja Mješovite ekonomske komisije, što predstavlja značajan okvir za sagledavanje konkretnih projekata za saradnju. Sagovornici su ocijenili da će održavanje Svjetske izložbe EXPO 2021 u Dubaiju biti važna prilika za promociju Crne Gore kao bezbjedne turističke i investicione destinacije.”

25.12.2020.

Dva dana kasnije, to isto uradio je i premijer Zdravko Krivokapić i to ovim riječima:

“Kao dobru šansu da se Crna Gora predstavi Ujedinjenim Arapskim Emiratima i zadobije pažnju njihovih investititora vidi u izložbi EXPO 2021, čiji će domaćin biti Dubai i podstiče crnogorsku stranu da tu priliku iskoristi kao platformu za otvaranje projekata buduće saradnje.”

12.2.2021.

A dva mjeseca kasnije, i potpredsjednik Vlade Drizan Abazović, prilikom susreta sa ambasadorkom UAE.

“Ambasadorka je kazala da je za promociju Crne Gore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima važno prisustvo naše zemlje na izložbi EXPO 2021 koja je dobra prilika da na najbolji način predstavimo potencijale Crne Gore investitorima u UAE.”

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije