Connect with us

Ekonomija

STANIĆ: Povećanje cijena goriva još jedan udar na standard građana Crne Gore

Published

on

Najnovije povećanje cijena goriva je još jedan udar na standard građana Crne Gore, saopštio je šef Medijskog tima i član Predsjedništva SDP Mirko Stanić.

“Ukoliko pogledamo cijene goriva u regionu i drugim evropskim zemljama, primijetićemo da su cijene u Crnoj Gori među najvećima, pogotovo kad uzmemo u obzir visinu prosječne zarade koja stagnira već nekoliko godina”, navodi u saopštenju.

Kako navodi, osmo povećanje cijena goriva u veoma kratkom periodu dovešće do daljeg rasta cijena cijelog niza roba i usluga, time i značajno smanjiti kupovnu moć građana.

“Nažalost i nova vlast je nastavila sa akciznom politikom svojih prethodnika, a ta politika podrazumijeva da se za svaki neuspjeh Vlade u vođenju ekonomske politike nadomještava dodatnim zavlačenjem ruke u džep građana, kroz visoke akcize i poreze”, navodi Stanić.

Zbog toga su poslanici SDP u Skupštini Crne Gore, dodaje, predložili zakon kojim bi smanjio iznos akciza za 15 odsto, čime bi se cijena goriva dovela na prosječni nivo zemalja u okruženju.

“Time bi se preduprijedio dalji rast cijena u maloprodaji uzrokovan porastom na berzi. Ovaj predlog ima za cilj i da se rasterete građani i privreda i smanje izdaci po ovom osnovu, čime će se povećati ukupna privredna aktivnost, a samim tim i prihodi budžeta”, ističe Stanić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije