Connect with us

Turizam

MONTENEGRO STARS: Prvi počeli organizovanu vakcinaciju zaposlenih i njihovih porodica

Published

on

Foto: Montenegro Stars

Hotelsko preduzeće Montenegro stars prva je crnogorska kompanija koja je počela organizovanu vakcinaciju zaposlenih i članova njihovih porodica u Domu zdravlja Budva, saopštili u njeni predstavnici.

Iz kompanije su kazali da je među prvih pet vakcinisanih bio i prvi čovjek Montenegro starsa i predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU), Žarko Radulović, koji je sa grupom od 30 zaposlenih primio Sinopharm vakcinu.

On je kazao da nije imao dilemu i da je strah od koronavirusa nadjačao nedoumice o vakcinaciji, te da je izuzetno zadovoljan što su vakcine konačno dostupne u Budvi, jer će to biti put ka sigurnom turizmu u Crnoj Gori ovog ljeta.

“Dobro se osjećam. Ovo je prvenstveno obaveza prema sebi, porodici, svom timu i zajednici u kojoj živimo i radimo. U ovom trenutku ovo je jedini način da stanemo na kraj panedemiji, spasimo ljudske živote i zaustavimo ekonomsko propadanje”, rekao je Radulović.

Radulović među prvima

On je dodao da će oko 700 do 800 zaposlenih u Montenegro starsu i njihovih porodica biti vakcinisano u sljedećih sedam dana.

“Učinili smo sve prethodnih mjeseci da unutar kompanije uz pomoć vrhunskih ljekara iz Crne Gore i inostranstva edukujemo zaposlene kako bi shvatili koliko je za njihove i živote njihovih porodica vakcinacija važna”, kazao je Radulović.

Pomoćnik direktora budvanskog Doma zdravlja, Blažo Radoman, očekuje da će i druge kompanije slijediti primjer najveće privatne hotelske grupe u Budvi.

„Drago nam je što se ova kompanija prva odazvala, jer je to dobra poruka za ostale koji možda oklijevaju ili se preispituju. To je primjer kako treba da se odnosimo prema sebi i drugima, tim prije što je u Budvi svake godine najveći priliv turista, čime se tokom ljeta udvostruči broj ljudi koji u njoj borave”, naveo je Radoman.

On je dodao da je Montenegro stars nudio Domu zdravlja kapacitete za vakcinaciju, ali da su oni, ipak, uspjeli da odgovore izazovu.

Vakcinacija je u Budvi počela 4. maja i za građane je organizovana u Sportskom centru.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije