Connect with us

COVID-19

TURIZAM I COVID-19: Ko može u Crnu Goru bez PCR testa?

Published

on

Na osnovu Vladinih navoda, Radio Slobodna Evropa je kreirao prikaz na osnovu kojeg se jasno vidi koje zemlje omogućavaju ulazak turista bez ili sa PCR testom/uvjerenjem o vakcinaciji na COVID-19 infekciju.

Na prikazu je jasno definisano da građani, odnosno turisti iz zemalja regiona – Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Kosova, BiH, kao i Rusija, Bjelorusija i Ukrajina, mogu ući u Crnu Goru bez PCR testa/uvjerenja o vakcinaciji na COVID-19 infekciju.  Za putnike koji dolaze iz ostalih država je obavezan ili negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, pozitivan rezultat serološkog testa – antitijela klase IgG koji nije stariji od 30 dana, ili dokaz da su najmanje sedam dana prije ulaska u Crnu Goru vakcinisani drugom dozom vakcine protiv korona virusa.

Podsjetimo, Vlada Crne Gore je 23. Aprila tekuće godine, strancima i crnogorskim državljanima koji u Crnu Goru dolaze iz Rusije, Bjelorusije, Ukrajne i Sjeverne Makedonije dozvolila prelazak granice bez epidemioloških papira.

To znači da oni ne moraju posjedovati test na novi koronavirus, pozitivni rezultat serološkog testa – antitijela klase IgG, ili dokaz da su najmanje sedam dana prije ulaska u Crnu Goru vakcinisani sa drugom dozom vakcine protiv novog koronavirusa, navodeno je u predhodno objavljenom saopštenju.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije