Connect with us

Ekonomija

VELIKI HOTELI POPUNJENI DO OKTOBRA: U Herceg Novom 80 odsto turista u odnosu na 2019

Published

on

Broj gostiju u Herceg Novom, premašio je očekivanja čelnih ljudi u toj opštini. Veliki hoteli biće popunjeni do jeseni, a najviše turista je iz zemalja regiona.

„Mi danas zaista imamo veliki broj gostiju, po zvaničnim podacima to je oko 80 odsto u odnosu na isti period 2019. što je i mimo naših očekivanja jer smo mi mislili da će biti oko 50-60 odsto“, kazao je predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić.

Veliki hoteli su, kaže, popunjeni i do oktobra.

„Velike su gužve i na graničnim prelazima, posebno na graničnom prelazu Sitnica nakon ukidanja naplatne rampe. To je trenutno najfrekventnii granični prelaz kako za Crnu Goru tako i za BiH gdje se čekaju velike gužve. Preko tog graničnog prelaza dolazi veliki broj gostiju iz regiona. Region se vratio u Herceg Novi – i Srbija, i BiH i RS“, naglašava Katić.

Smatra da su turističku sezonu dočekali spremni.

„Iskoristili smo situaciju iz prethodnog perioda da radimo na infrastrukturnom uređenju grada kako bi dočekali turiste i posjetioce“, rekao je Katić.

Zanimljiv je podatak, naglašava, koji je iznijela direktorica Vodovoda – potrošnja vode u Herceg Novom je za 30 odsto veća nego u 2019.

„To je ozbiljan podatak jer se u odnosu na utrošenu vodu može primijetiti da ima dosta gostiju“, konstatuje Katić.

Podsjetio je da su otvoreni i Dani muzike te da počinju i festivali.

Filmski festival sada već od 1. avgusta a nakon toga organizovaće se i brojni koncerti.

„Imaćemo i Gitar art koji će se organizovati ove godine, zatim Opera festival. Sve ide po planu kao što je nekad bilo samo sada u skladu sa epidemiološkim mjerama“, poručuje Katić.

Smatra da posebno treba voditi računa o epidemiološkoj situaciji.

„Ne smijemo dozvoliti da broj zaraženih kulminira kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu. Zato posvećujemo poseban oprez i sa nivoa našeg tima za praćenje i pripremu turističke sezone“, kazao je on.

Katić je pozvao sve građane Crne Gore da se i dalje pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije