Connect with us

Vijesti

BORBA TVRDI: Spajić otjerao Milu Kasalicu da bi doveo kadar DPS-a na ključnu funkciju

Published

on

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, smijenio je državnog sekretara Milu Kasalicu, jer nije htjela da daje saglasnost za sumnjive transakcije u Ministarstvu finansija.  Na njeno mjesto doveo je kadar DPS-a Branka Krvavca, za kojeg su iz Spajićevog resora kazali da je stručnjak na polju javnih finansija i fiskalnih analiza i projekcija.

Nijesu naveli ono glavno, a to je da je za vrijeme bivšeg režima radio u institucijama sistema. I dok mnogi mladi ljudi sa iskustvom čekaju na šansu i promjene koje je trebao da im donese 30. avgust, nova vlast samo premješta kadrove bivše vlasti sa funkcije na funkciju.

Kohabitacija cvjeta, a bivši su sadašnji i ne moraju da brinu za svoje mjesto u mnogim resorima, naročito ne u ministarstvu finansija.

Stručnost Mile Kasalice nije važila u ovom slučaju, pa je bez konkretnog objašnjenja otpuštena, a kako pojedini mediji prenose, njoj je nuđeno mjesto u IRF-u koje je odbila.

Kasalica je bila jedan od najbiližih saradnika Spajića koju je on doveo u taj resor uz drugog državnog sekretara Janka Odovića. Vijesti su ranije prenijele da je jedan od razloga za smjenu Kasalice i mimoilaženje u mnogim pitanjima upravo sa Odovićem.

Podsjetimo, Kasalica je magistar ekonomije, tokom radne karijere je pokrivala odgovorne pozicije i bankarskom i privatnom sekturu. U njenoj biografiji koja je dostupna na sajtu Ministarstva finansija piše da je autor brojnih stručnih radova iz oblasti finansija i računovodstva.

Angažovana je bila i na projektima za Svjetsku banku.

4 Comments

4 Komentara

  1. Perper

    31.07.2021. at 15:54

    MIla Kasalica je otpuštena nakon 2-3 mjeseca na isti način iz Hypo Alpe Adria Banke, Iz Telenora, iz Narodne Banke Srbije. Gdjegod je bila napravila je konflikte i probleme za par mjeseci i ubrzo je smijenjena… Imala problem na svakom poslu dosad jer je konfliktna i ne umije s ljudima.

  2. Perica

    31.07.2021. at 16:02

    Mila imala problem na svakom poslu, otpustena nakon par mjeseci iz Telenora, Hypo Alpe Adria Banke, iz Narodne banke Srbije odakle je stigao kod Spajića Janko Odovic. Visoko konfliktna i nestabilna.

  3. Mico

    31.07.2021. at 21:32

    Mickey nista roba

  4. Mico

    01.08.2021. at 17:22

    Spremi se za Spuz Mioljko

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije