Connect with us

Vijesti

Kako su nas usrećili “To Montenegrom”: Poklonili kompaniji 26 miliona da bi ona poslovala sa milionskim gubicima, a direktora častili platom od 4.400

Published

on

“Trošak osnivanja nove nacionalne avio kompanije Air Montenegro će biti 0 eura. Kompanija će biti održiva ili neće postojati” kazao je Milojko Spajić, ministar finansija i socijalnog staranja 24. decembra 2020 godine.

Devet mjeseci kasnije saznajemo da nas pomenuta kompanija nije koštala 0 eura, već da je država u nju upumpala 26 miliona evra i da Air Montenegro za 9 mjeseci rada posluje sa gubitkom od 2,6 miliona eura.

Iako pompezno najavljivana kao spasonosni projekat, koji će građane Crne Gore koštati 0 eura, i koja će pozitivno poslovati, realnost je ipak drugačija.

Sve ono što je ministar Spajić prije godinu obećao vezano za pomenutu kompaniju NIJE SE OSTVARILO!

Obećanje da će raskrstiti sa aferama koje je imao Montenegro Airlines, svakog dana sve više dolazimo do situacije gdje su ove dvije kompanije gotovo identične.

 

 

Ministar finansija Milojko Spajić je pri osnivanju rekao da će građani snositi 0 eura troškova za osnivanje nove avio kompanije. Iako je saopšteno da će građani snositi 0 evra troškova za kompaniju, Vlada je uložila 26 miliona evra u avio kompaniju, a koje su dobili upravo od oporezovanja građana.

Da zlo bude veće, plata direktora Air Montenegra Predraga Todorovića od početka formiranja nove avio kompanije prima platu 4.400 eura što su abnormalne plate za crnogorske prilike. Obećani su mu i enormni bonusi za ostvarivanje određenog broja putnika.

Veoma pametno složenim ugovorom, Todorović gotovo da ne smije da bude smijenjen, jer bi prilikom njegove smjene država bila u obavezi da mu isplati nevjerovatnih 105.600 eura!

Kompletan listing naknada dostavljamo u nastavku.

 

Da li je ovo taj revolucionarni plan Milojka Spajića po kom će se preporoditi Crna Gora?

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije