Connect with us

Kultura

GALERIJA CENTAR: Izložba Nenada Nedeljkova

Published

on

Izložba “Između vidljivog i unutrašnjeg, pojave i prolaznog. Telo” umjetnika Nenada Nedeljkova biće otvorena u utorak, 9. marta u 17 sti , u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u Galeriji Centar.

Nedeljkov je rođen 1971. u Zrenjaninu. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu (likovni odsek, smer slikarstvo), 1998. Postdiplomske studije završio je 2008. na Univerzitetu umetnosti u Beogradu (Interdisciplinarne magistarske studije, Grupa za digitalnu umetnost).

Istoričarka umjetnosti Anja Marković, je u tekstu koji prati izložbu, između ostalog, zapisala:

“Baveći se ljudskim tijelom kao okosnicom svih svojih radova, koristeći se kombinovanjem tehnika i multimedijalnim pristupom, prodire u samu srž ljudskog bića. Bilo da govori o tijelu kao, s jedne strane, potrošnom, a s druge strane tako moćnom i savršenom skladu, odnosno o njegovoj strukturi, Nedeljkov postavlja pitanje povezanosti tijela sa onim nevidljivim, neshvatljivim i mističnim dijelom– psihom, dušom i umom. Da li je tijelo zaista ogledalo našeg unutrašnjeg stanja? Šta je realnost i šta je to što čini da je mi, kao i memoriju, kreiramo prema sebi?”

Shodno epidemiološkim mjerama i zabrani okupljanja, otvaranju izložbe će prisustvovati novinari, dok će ga publika moći naknadno pogledati na oficijalnom YouTube kanalu Centra savremene umjetnosti Crne Gore.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije