Povežite se sa nama

Kultura

GALERIJA CENTAR: Izložba Nenada Nedeljkova

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Izložba “Između vidljivog i unutrašnjeg, pojave i prolaznog. Telo” umjetnika Nenada Nedeljkova biće otvorena u utorak, 9. marta u 17 sti , u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u Galeriji Centar.

Nedeljkov je rođen 1971. u Zrenjaninu. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu (likovni odsek, smer slikarstvo), 1998. Postdiplomske studije završio je 2008. na Univerzitetu umetnosti u Beogradu (Interdisciplinarne magistarske studije, Grupa za digitalnu umetnost).

Istoričarka umjetnosti Anja Marković, je u tekstu koji prati izložbu, između ostalog, zapisala:

“Baveći se ljudskim tijelom kao okosnicom svih svojih radova, koristeći se kombinovanjem tehnika i multimedijalnim pristupom, prodire u samu srž ljudskog bića. Bilo da govori o tijelu kao, s jedne strane, potrošnom, a s druge strane tako moćnom i savršenom skladu, odnosno o njegovoj strukturi, Nedeljkov postavlja pitanje povezanosti tijela sa onim nevidljivim, neshvatljivim i mističnim dijelom– psihom, dušom i umom. Da li je tijelo zaista ogledalo našeg unutrašnjeg stanja? Šta je realnost i šta je to što čini da je mi, kao i memoriju, kreiramo prema sebi?”

Shodno epidemiološkim mjerama i zabrani okupljanja, otvaranju izložbe će prisustvovati novinari, dok će ga publika moći naknadno pogledati na oficijalnom YouTube kanalu Centra savremene umjetnosti Crne Gore.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije