Connect with us

Kultura

NEZVANIČNO POTVRĐENO: Marko Baćović kandidat za direktora CNP-a

Published

on

Glumac Marko Baćović najozbiljniji je kandidat za mjesto direktora Crnogorskog narodnog pozorišta, saznaje Pobjeda. Baćović bi trebalo da objedini funkcije i poslovnog i umjetničkog direktora nacionalnog tetra.

U  telefonskom razgovoru sa novinarom Pobjede, Baćović je nezvanično potvrdio da je sa predstavnicima Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta razgovarao o mogućem preuzimanju čelne uloge u CNP-u, ali nije želio ništa zvanično da komentariše dok, kako je rekao, stvari ne budu definitivne.

Iz krugova bliskih Baćoviću, Pobjeda saznaje da glumac nije odbio ponudu ali i da je zatražio da ga dobro upute u kakve okolnosti dolazi i koji ga problemi čekaju u CNP-u.

Marko Baćović rođen je 1957. godine u Nikšiću, a već duže vrijeme živi i radi u Beogradu. Glumu je završio na zagrebačkoj Akademiji za kazalište i film, a 1986. godine je postao stalni član glumačkog ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu. Odigrao je preko 60 uloga u domaćim filmovima i serijama, kao i na desetine uloga u teatru, kako u svom matičnom Jugoslovenskom dramskom pozorištu, tako i na scenama drugih pozorišta širom bivše Jugoslavije. Posljednju ulogu u Crnogorskom narodnom pozorištu odigrao je u predstavi „Koza ili ko je Silvija“, u režiji Danila Marunovića.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije