Povežite se sa nama

Kultura

PRVI ŽENSKI KNJIŽEVNI FESTIVAL: Literatura ima žensko lice

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

U Beranama je odrzan Prvi ženski književni festival ,,I literature ima žensko lice” pod sloganom ,,One” i na sebe skrenuo pažnju, opravdavši očekivanja organizatora ali i stručne javnosti.

Festival je tokom trodnevnog trajanja publici ponudio brojne sadržaje. Započeo je panelom na temu rodno čitanje filma “Ljepota poroka” crnogorskogautora Živka Nikolića ,a zatim je uslijedilo svečano otvaranje Festivala na kojem su učestvovale autorke iz cijelog regiona: Senka Marić iz Bosne i Hercegovine, JasminaTopić, Milica Milenković i Dajana Nikolić iz Srbije, Snežana Stojčevska iz Makedonije,Tanja Bakić, Ljerka Petković, Amra Tahirović, Dijana Tiganj, Kristina Ćetković i Biljana Joksimović iz Crne Gore.

U prijatnom ambijentu nekoliko beranskih kafea poezija je na interaktivan način približena publici , a razgovor sa ženskom aktivistkinjom Ajšom Hasanbegović i književnicom KristinomĆetković na temu tabua u književnosti izazvaoje posebnu pažnju.

Kao uvod u promociju ženske izuzetnosti i svega što Festival promoviše 6.marta u Gradskoj biblioteci “Radovan Lalić” biće premijerno prikazan film sa prošlogodišnjeg festivala.

U susret poetskoj svečanosti koju će i ove godine beranskoj publici i gostima prirediti Drugi festival književnog ženskog stvaralaštva, beranskoj publici će se predstaviti književnica Katarina Sarić iz Budve.

Božidar Proročić

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije