Connect with us

Kultura

RUSIJA: Jeleni Laban prva nagrada

Published

on

Studentkinja Fakulteta dramskih umjetnosti UCG, Jelena Laban, sa studijskog programa Gluma (klasa profesora Branislava Mićunovića), osvojila je Prvu nagradu  na šestom Međunarodnom muzičkom festivalu/takmičenju u Rusiji (Soči). Zbog trenutne epidemiološke situacije u svijetu festival pod nazivom “Ljepota i harmonija umjetnosti” održan je putem onlajn formi od 27. februara do 3. marta 2021. godine.

Magistrantkinja Jelena Laban je nastupila u nominaciji: Glas glumca – umjetnost pjevanja; starosne dobi od 19-25 godina, gdje je izvodila solo kompozicije iz globalno poznatih mjuzikla, uz klavirsku pratnju redovnog profesora sa Muzičke akademije – Alekseja Molčanova, a  pod mentorstvom  operske umjetnice i dr muzikologije Sare Vujošević Jovanović.

Organizacija uručenja nagrade i gala koncert pobjednika u svim nominacijama očekuje se uživo, u septembru 2021. godine, u Sočiju, gdje će Jelena Laban još jednom predstavljati Fakultet dramskih umjetnosti i Univerzitet Crne Gore.

Organizator ovog međunarodnog takmičenja je renomirana ruska organizacija “Jedinstveni svijet”, dok su pokrovitelji: Institut filma i televizije u Sankt Peterburgu, Gradsko odjeljenje za kulturu,  Soči, Gradsko odjeljenje za kulturu, Moskva.

U nastavku objave je link na kojem možete čuti jedan dio repertoara koji je magistrantkinja FDU-a izvela na ovom takmičenju, a koji je takođe bio sastavni dio ispitnog programa iz predmeta Glas I na magistarskim studijama, koji vodi naša profesorica i dr muzikologije Sara Vujošević Jovanović.  Video je snimljen u kraljevskom teatru Zetski dom na Cetinju.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije