Connect with us

Magazin

DOKUMENTARAC “TINA”: Legendarna pjevačica se filmom oprašta od obožavalaca

Published

on

HBO je predstavio trejler dokumentarca o legendarnoj pjevačici Tini Tarner koji govori o usponima i padovima u njenom životu, a u kojem se pjevačica oprašta od svojih obožavalaca usljed borbe sa PTSP-om, moždanim udarom i rakom.

U dugometražnom dokumentarnom filmu, jednostavno nazvanom “Tina”, pjevačica se prvi put osvrće na svoju mladost ispunjenu borbom i bolom, zatim na ljubav i globalnu slavu koju je pronašla kao sredovječna žena.

Tarner sada ima 81 godinu i mnogo problema sa zdravljem, uključujući borbu sa rakom i posljedice moždanog udara, a legenda soul i rock muzike također je pretrpjela zatajenje bubrega što je dovelo do transplantacije 2017. godine. Usljed svih problema sa zdravljem, dokumentarac je pjevačici poslužio kao način da se oprosti od svojih obožavalaca.

Tina Tarner u filmu kaže da je da je vodila “život ispunjen nasiljem”, ali da u određenoj fazi “preovlada oproštaj”.

“Imala sam život ispunjen nasiljem, ne postoji drugi način da ispričam priču. To je stvarnost. To je istina. To je ono što imate, pa to morate prihvatiti”, rekla je pjevačica.

U filmu ističe kako želi ući u treće i posljednje poglavlje svog života daleko od očiju javnosti, prenosi New York Post.

Dokumentarac “Tina” je svoju premijeru imao na Filmskom festivalu u Berlinu 2. marta, a na HBO platformu stiže 27. marta.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije