Connect with us

Magazin

JELENA I DEJAN TOMAŠEVIĆ: Pobjeda nad teškom bolešću

Published

on

Svoju ljubavnu priču Dejan i Jelena Tomašević započeli su prije 23 godine. Od tada do danas, prošli su kroz različita životna iskušenja, a nedaće su ih dodatno zbližile, prenosi Gloria.rs.

Prvi zdravstveni problemi kod Jelene su se javili nakon rođenja najmlađeg sina, Matije:”Poslije četvrtog porođaja počela sam da se osjećam čudno, gubila sam snagu i stalno sam bila umorna. U jednom trenutku imala sam više od 20 kilograma viška iako sam trošila mnogo više energije nego što sam unosila kalorija. Obilazila sam doktore u sve tri države u kojima smo živjeli, Španiji, Grčkoj i Srbiji, i svi su mi saopštili istu dijagnozu – deset od 11 simptoma lupusa, autoimune bolesti za koju zvanično nema lijek”, ispričala je Jelena svojevremeno za “Hello!”.

Jelena ističe da je za lupus prvi put čula tek kad ga je dobila, a uspjela je da se izbori s njim uz nesebičnu podršku svoje porodice. Otežavajuća okolnost bili su veliki bolovi koje je osećala u zglobovima, a u jednom periodu nije mogla da ustane iz kreveta i uradi čak ni najjednostavnije stvari.

“Ja to nisam mogla da prihvatim i počela sam da istražujem u literaturi vezanoj za oboljenje. Tako sam došla do takozvane zdrave hrane. Posvetila sam se tome i rezultati su se polako pokazivali. Prestala sam da jedem meso i gotovo potpuno izbacila životinjske proizvode. Uspjela sam da potpuno oporavim organizam i da izliječim lupus, koji je zvanično neizllječiv”, rekla je ona.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije