Connect with us

Magazin

NAJPRODAVANIJA KNJIGA U ITALIJI: Sadrži 110 praznih strana

Published

on

(FOTO: bergamonews.it)

Knjiga o ultradesnom političaru Mateu Salviniju na vrhu je najprodavanijih naslova u italijanskom Amazonu, iako sadrži samo prazne stranice.

Knjiga “Zašto bi Salviniju trebalo vjerovati, poštovati ga i obožavati” na 110 stranica i uz cijenu od 6,99 eura nudi prazne stranice i već je danima na vrhu popisa najbolje prodavanih knjiga na italijanskoj stranici internet prodavnice.

“Knjiga je puna praznih stranica. Uprkos višegodišnjem istraživanju, nismo mogli da pronađemo ništa što bismo rekli po tom pitanju, pa molim vas, slobodno je koristite za vlastite bilješke”, navodi se u opisu knjige.

Kao autor navodi se “Aleks Grin, politički analitičar” i vjerovatno se radi o pseudonimu. Prema Amazonu knjiga je objavljena u privatnoj kompaniji u februaru 2009. Očigledna šala privukla je pažnju mnogo italijanskih medija među kojima su i “La Stampa”, “La Repubblica”, “Il Fatto Quotidiano” i “Sole 24 Ore”.

Kritike na Amazonu uglavnom su pozitivne, a prosječna ocjena je 4,7 zvijezdica.

“Dugotrajno i naporno čitanje, ali vrijedelo je”, piše jedan potrošač.

Nekima se šala ipak nije dopala.

“Pišem vam samo da vam kažem da se radi o praznoj knjizi prodanoj u spletki s ljevičarskim Amazonom samo za zabavu ljevičara – napisao je muškarac koji je ocijenio knjigu samo jednom zvijezdicom.

“Kupio sam je samo da bih o njoj loše pisao. Ne bi trebalo da je kupite!” – dodao je kupac.

Salvini (47) lider je stranke Liga. Političar koji dijeli društvo poznat je po tvrdim stavovima prema migrantima i naklonosti drugim populističkim vođama poput odlazećeg američkog predsjednika Donalda Trampa, piše Jutarnji list.

1 Comment

1 Komentar

  1. prekomorački krš

    08.12.2020. at 08:05

    dobra fora, hmmmm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije