Connect with us

Politika

IBRAHIMOVIĆ: Leposavić stavom o Srebrenici pokazao državničku neodgovornost

Published

on

“Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić je stavom o Srebrenici pokazao ličnu i državničku neodgovornost i nezrelost obavljanja ovako značajne funkcije, a Vlada na čelu sa premijerom Krivokapićem potvrdila da se udaljava od civilizacijskih i evropskih vrijednosti”, ocijenio je, u intervjuu Pobjedi, Ervin Ibrahimović, šef Kluba poslanika Bošnjačke stranke.

Ibrahimović je, komentarišući Leposavićevu izjavu da će priznati genocide u Srebrenici ,,kada se to nedvosmisleno utvrdi“, te da je sud u Hagu gdje je suđeno za taj genocid ,,izgubio svoj legitimitet“, poručio da će se Bošnjačka stranka ,,još snažnije oduprijeti svim pokušajima negiranja istine“.

“Ako neko ne želi da istini pogleda u oči i prizna da se desio genocid, a to su potvrdili relevantni međunarodni sudovi i taj neko je na funkciji ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava, onda je to jasan signal da nešto u današnjoj Crnoj Gori nije kako treba”, naveo je poslanik BS-a.

Manje brojni narodi, nažalost, kako je dodao, žive u ambijentu i sistemu gdje se manjinskim pravima bavi ministar Leposavić, koji ne priznaje genocid u Srebrenici, dok na čelu Odbora za ljudska prava u Skupštini imamo poslanika koji takođe negira genocid.

“Ovo su samo potvrde da se skrenulo sa puta pomirenja i da je na sceni potpuna relativizacija genocida. Bošnjačka stranka na to neće pristati, već ćemo se još snažnije oduprijeti svim pokušajima negiranja istine”, zaključio je Ibrahimović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije