Povežite se sa nama

Politika

ABAZOVIĆ SA VEBEROM: Crna Gora otvorena za njemačke investitore

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se sa ambasadorom Njemačke u Crnoj Gori Robertom Veberom.

“Izražavajući naročito zadovoljstvo zbog susreta sa ambasadorom Veberom, potpredsjednik Abazović je istakao da Crnu Goru i Njemačku krasi intezivna saradnja na mnogim poljima koja je zasnovana na međusobnom povjerenju i uvažavanju. Potpredsjednik Abazović se zahvalio ambasadoru Veberu i Njemačkoj na podršci koju Crna Gora kontinuiranu podršku ima dugi niz godina od Njemačke, kako na polju evropskih i evroatlantskih integracija, tako i posljednjih godina u prenebregavanju zdravstvene i ekonomske krize izazvane pandemijom Covid-19.

Tokom razgovora, potpredsjednik Abazović je ambasadora Vebera upoznao sa aktivnostima koje je Kabinet potpredsjednika Vlade imao u prethodnom periodu, posebno ističući aktivnosti vezane za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, vladavinu prava, naglašavajući spremnost Vlade da napreduje u pregovaračkim poglavljima 23 i 24.

Pozivajući njemačke investitore da ulažu u Crnu Goru, potpredsjednik Abazović je istakao važnost poboljšanja ekonomske situacije između Crne Gore i Njemačke u post-covid periodu i istakao dobrobit inteziviranja promocije koncepta zelene ekonomije, na kojoj treba da se bazira budućnost Zapadnog Balkana”, piše u saopštenju Vlade.

Kako je navedeno, sastanak je bio prilika da sagovornici porazgovaraju i o predstojećoj turističkoj sezoni, prilikom čega je Abazović pozvao njemačke turiste da svoje ljetnje odmore provedu u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije