Connect with us

Politika

BILČIK: Predjednik Parlamenta Bečić je stub stabilnosti u vladajućoj većini

Published

on

Foto: Beta

Crna Gora je najbolje pozicionirana zemlja da napravi odlučujuće korake u narednim mjesecima i godinama kako bi ispunila obaveze evropske perspketive, poručio je kopredsjedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje sa Crnom Gorom (POSP), Vladimir Bilčik.

Nakon sastanka sa predsjednikom crnogorkog Parlamenta Aleksom Bečićem, Bilčik je kazao da je jučerašnji Samit šefova parlamenata regiona bio “uspješaj događaj koji je uprkos teškim okolnostima usljed pandemije poslao signal da su EU i Evropski parlament posvećeni proširenju i vezama sa Zapadnim Balkanom”.

“Otvoreno smo razgovarali o političkoj situaciji u zemlji i reformama koje moraju da budu sprovedene u oblasti vladavine prava i izbornih refromi. Crnoj Gori je potrebna politička stabilnost i strateška saradnja svih političkih snaga koje su naklonjene evropskoj perspektivi i nadam se da će ti koraci biti preduzeti”, kaže Bilčik.

Naglašava da je izazove moguće riješiti uz političku volju.

“Predjednik Parlamenta Bečić je stub stabilnosti u vladajućoj većini i nadam se saradnji sa njim u narednim nedjeljama i mjesecima, jer je važno ne samo da šaljemo lijepe slike i da potpisujemo dokumenta već da imamo rezutate u saradnji“, naglašava Bilčik.

Bilčik kaže da je EP posvećen saradnji sa partnerima u Crnoj Gori, i najavljuje da bi naredni sastanak POSP-a trebalo da bude održan u decembru u Strazburu.

Bečić: Bilčik smatra da čvrsto držimo evropski pravac

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić saopštio je da je danas u Briselu razgovarao sa poslanikom Evropskog parlamenta i kopredsjedavajućim POSP-om Vladimirom Bilčikom o aktuelnim temama u Crnoj Gori.

– Bilčik je konstatovao, na moje veliko zadovoljstvo, da nas vidi kao nekog ko čvrsto drži evropski pravac – naveo je Bečić na Tviteru.

On je istakao da se raduje se dogovorenim susretima na jesen u Strazburu i posjeti Bilčika Crnoj Gori do kraja godine.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije