Connect with us

Politika

CRNO NA BIJELO: Predložićemo da Župa dobije status gradske opštine, postaće opet važno čvorište na mapi Nikšića

Published

on

,,Odmah nakon preuzimanja vlasti organizovaćemo referendum na kojem ćemo kandidovati prijedlog da Župa postane gradska opština u okviru Nikšića”, saopštio je kandidat za odbornika sa liste Crno na bijelo u Nikšiću Radojica Ćipranić.

Kako je kazao, važan segment u programu te koalicije jeste formiranje lokalnog fonda za podršku poljoprivredi i razvoju sela, što će umnogome značiti građanima sa teritorije Župe. ,,Posebno ćemo uraditi Strategiju ruralnog razvoja Župe, koju ćemo dosljedno sprovoditi iz lokalnog fonda i kroz redovno kandidovanje projekata za podršku iz agrobudžeta i pretpristupnih fondova EU. U toku svog mandata radićemo i na olakšavanju dobijanja neophodnih dozvola za gradnju poljoprivrednih objekata u Župi”, naveo je Ćipranić.

Prema njegovim riječima, u saradnji sa lokalnom zajednicom u Župi podržaće besplatne kulturne radionice za djecu svih uzrasta, u oblasti slikanja, sviranja, glume, folkora i drugog. ,,Osim toga, od značaja za Župu biće i bezrezervna podrška srednjim i malim biznisima u eko-turizmu”, kazao je Ćipranić.

Kandidat za odbornika sa liste Crno na bijelo – Može Nikšić istakao je da će, da bi pospješili veći razvoj poljoprivrede u Župi, uraditi sve kako bi se izdvojio dio sredstava iz opštine za nabavku savremene poljuprivredne mehanizacije za vrijedne domaćine i poljoprivrednike. ,,Važna mjera biće i to što ćemo smanjiti porez 50 odsto na prostor u kojima se obavlja privredna djelatnost. Osim toga, kako bismo dodatno oživjeli područje Župe, organizovaćemo, uz podršku lokalne zajednice, razne bazare domaćih poljuprivrednih proizvoda, na kojima će poljoprivredni proizvođači predstavljati svoje proizvode”, objašnjava Ćipranić.

On je još istakao da će, u toku mandata od četiri godine, izgraditi sportsku fiskultarnu višenamjensku sportsku dvoranu u Župi. ,,Pored toga, u cilju unaprjeđenja života građana na području Župe, ali i razvoja samog kraja, rekonstruisaćemo i asflatirati seoske puteve. Takođe, organizovaćemo smotru narodnog stvaralašta. Župa će opet biti važno čvorište na mapi našeg Nikšića. Jer Može Nikšić – Crno na bijelo”, zaključio je Ćipranić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije