Connect with us

Politika

DF: Vukšić na dobrom putu da razotkrije spregu bivšeg režima i organizovanog kriminala

Published

on

Pokušaji diskreditacije i smjene v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića od strane glasnogovornika bivšeg režima Predraga Boškovića i Raška Konjevića je dobra vijest, jer je očigledno da je Vukšić na pravom putu da razotkrije i presiječe pipke između vrha bivšeg režima i organizovanih kriminalnih grupa, saopštio je poslanik Demokratskog fronta Radoš Zečević.

“Javnost očekuje da će se uskoro otkriti sramna uloga Raška Konjevića u razbijanju mirnih protesta DF 2015. godine, kao i njegova veza i uloga u mnogim malverzacijama koje su se događale u ministarstvima finansija i policije dok je istima upravljao”, dodao je Zečević, prenijela je Pobjeda.

Što se tiče Predraga Boškovića, Zeković navodi da je “teško i nabrojiti sve nezakonitosti koje je vršio, idući od ministarstva do ministarstva”.

“Gdje je imao glavnu ulogu da preoblikuje slobodnu volju zaposlenih i stvori ,,novog čovjeka”, po dukljanskoj ideologiji Mila Đukanovića, a koja je doživjela krah na izborima 30. avgusta. Na tom zadatku nije birao metode, a još manje novčana sredstva iz budžeta Crne Gore. Ogroman novac je korišćen za kupovinu i podobnost ključnih ljudi u sistemu koji su mu pomagali u ostvarenju cilja. Pošto ministarka odbrane Olivera Injac ne želi i/ili ne smije da razotkrije ni djelić nezakonitosti svog prethodnika, za početak poziv novoformiranom Nacionalnom savjetu za borbu protiv korupcije na visokom nivou da istraži i potom pokrene krivičnu prijavu protiv Predraga Boškovića, zbog zloupotrebe službenog položaja dok je bio na funkciji predsjednik stambene komisije Vlade”, navodi Zečević u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije