Connect with us

Politika

DOK TRAJU PRITISCI: Sekulović će predložiti kandidata za direktora, po cijenu da podnese ostavku

Published

on

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović predložiće Vladi kandidata za direktora Uprave policije bez obzira na najavu da pojedini ministri i premijer neće glasati za taj predlog, saznaje Dan.

Takođe, ako predlog bude odbijen, bilo bi očekivano da ministar podnese ostavku. Na taj način bi se ušlo u rekonstrukciju Vlade i to bi vuklo više iznuđenih poteza, a istovremeno otvorilo vrata političkim partijama da uđu u izvršnu vlast.

Rasplet se očekuje sjutra, a za to vrijeme Agenciji za nacionalnu bezbjednost je naloženo da izvrši provjere kandidata Zorana Brđanina i Dragana Klikovca.

Izbor direktora Uprave policije je zakomplikovan pošto jedan dio Vlade nije podržao prijedlog ministra Sekulovića, a Demokratski front je takođe saopštio da njegov predlog neće imati njihovu podršku.

Strukturirani intervju je obavljen sa svakim kandidatom koji je ostvario više od 50 odsto bodova na testiranju u pisanoj formi. Kandidati su pred svim članovima komisije izlagali pisani rad, nakon čega su im postavljana pitanja.

Na strukturiranom intervjuu ocjenjuju se kompetencije, liderstvo, usmjerenost na rezultate, saradnja, komunikacija i inovativnost.

Nakon svih ovih provjera Brđanin je ocijenjen najboljom ocjenom.

 

1 Comment

1 Komentar

  1. Pingback: ABAZOVIĆ: DF je protiv svega što nije po njihovoj volji – Portal Luca

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije