Connect with us

Politika

DŽANKIĆ: Politikanstvu su skloni oni politički subjekti koji nemaju da pruže nijednu novu vrijednost

Published

on

Nakon što je poslanik Demokratskog fronta  Radoš Zečević kazao da je Demokratskoj Crnoj gori nezamislivo odreći se fotelje za bilo kakav viši interes, te ih pozvao  da pokažu malo stida i upute javno izvinjenje DF-u i Andriji Mandiću, oglasila se odbornica Demokrata u skupštini Glavnig grada Tanja DžankićDžankić je poručila da su politikanstvu skloni oni politički subjekti koji nemaju da pruže nijednu novu vrijednost te da DF to nikada nije ni imao.

“Politikanstvu su skloni oni politički subjekti koji nemaju da pruže nijednu novu vrijednost, DF to nikada nije ni imao, i oni subjekti koji iskreno vjeruju u nemogućnost sopstvenog naroda da kritički i objektivno sagleda stvarnost. Međutim, narod nije ono što DF mišljaše, a najbolji dokaz za to su im njihovi rezultati na nedavno održanim lokalnim izborima u Nikšiću i Herceg Novom. Zato vam danas odgovorimo isključivo zbog toga što se laž ne smije prećutati, jer bismo onda i mi bili saučesnici u vašem laganju, a to nije svojstveno Demokratama i nikada nije bila praksa u našem političkom djelovanju”, poručuje Džankić.

Džankić tvrdi da je DF učestvovao u medijskom linču srpskih tabloida koji su imali za cilj da unize političke predstavnike Crne Gore.

“Kada govorite o podršakama tabloida, vjerovatno zaboravljate na medijsku hajku koju ste vi zajedno sa tabloidima i vašim nadređenima iz Srbije organizovali s namjerom da diskreditujete institucije i političke predstavnike Crne Gore. To vam je bilo jedino oružje, jer je vaš tabloid, koji ste lično vi osnovali, a nazvali ga ,,Sloboda”, što je i kontradiktorno, odmah po osnivanju doživio i totalni debakl. Toliko o vašoj iskrenosti, ali i o tome da narod želi da čuje ili da pročita ono što vi imate reći”, opominje Džankić.

Navode o diskriminaciji Srba u Vladi Crne Gore striktno negira.

“Kada govorite o tome da su u novoj vladi diskrimisani Srbi, podsjetićemo vas da tu vladu čine i ministri Vesna Bratić, Aleksandar Stijović, Jelena Borovinić Bojović, premijer Zdravko Krivokapić i drugi. Premijera ste i vi sami izabrali da sve vas predstavlja, stavivši ga za nosioca vaše zajedničke liste”, ocjenjuje Džankić.

A kada govorite o kosmičkoj udaljenosti, dodaje Džankić,  reći ćemo vam da ste “vi izigrali vaše biračko tijelo i hiljadama svjetlosnih godina se udaljili od njih čuvajući lik i djelo Svetozara Marovića, kog zajedno sa drugom Mila Đukanovića sakrivate u Beogradu, a koji je zauzvrat za vrijeme parlamentarnih izbora svoje drugove kriminalce pozvao da glasaju DF”.

“Uzalud vama Svetozar Marović, kada su vaši drugovi iz Srpske liste, pod mentorstvom Milovih prijatelja, morali da sjednu u Vladu Kosova, slušaju himnu Kosova, polažu zakletvu na Ustav Kosova. Morali su čak i da podrže ministra Leposavića iako su za njega tvrdili da nije Srbin, te ga napadali čak i zbog maske koju je nosio na licu za vrijeme pandemije”, dodaje Džankić.

Kako je istakla o Mandiću najbolje govore njegovi postupci, te ih pojedinačno nabraja.

“Kada je riječ o Andriji Mandiću o njemu najviše govori činjenica da ga je podržao Svetozar Marović, da on zajedno sa DPS-om bojkotuje parlament, da zajedno sa DPS-om organizuje proteste protiv Vlade i predsjednika Skupštine, da zajedno sa DPS-om već 30 godina svađa i dijeli narod Crne Gore, da čuva Sveta u Beogradu, da zajedno sa DPS-om slavi Vaskrs sa Gugi komercom, sa kojim su Sveto i DPS ojadili i pokrali Crnu Goru. Sve je to bio Andrijin put do najodanijeg sluge DPS-a i izvršitelja njihovih najprljavijih naloga. Toliko su ga istrošili da je završio na dnu liste, van parlamenta i van svih tokova, pa sad njegovi đaci pokušavaju da ga politički reanimiraju”, ističe Džankić.

Napominje da je Andrija Mandić, kako kaže, “uvijek lagao da je Srbin i podržavalac SPC, nanoseći tako samo štetu i srpskom narodu i SPC”.

“Častan Srbin se ne može pozivati na srpstvo Svetozara Marovića i čuvati ga u Beogradu, a iskreni podržavalac SPC ne može napadati vladike i sveštenstvo, proglašavati ih izdajnicima, a Crkvu voljeti samo kada to odgovara političkom momentu i kada je potrebno manipulisati VJERSKIM osjećajima naroda”, poručuje Džankić.

Naglašava da je narod sve to i uvidio, te da se zato Mandić svaki put i morao sakriti iza nekoga.

“Lekića, Krivokapića, a sad i Leposavića, kojeg će, kao i njegove prethodnike, proglasiti izdajnikom. Ipak je i nama i narodu bilo Andrijino najljepše sakrivanje kada se sakrije iza 80 ljudi, a on bude 81. Izgleda je to bio i jedini način da srušimo DPS. A sad kad ga srušismo, recite za koliko vas je Milo kupio da svaku pobjedu poput one u Budvi i ove sada prodate, a da pritom Sveta unaprijedite u viši čin u Andrijinoj vojsci”, navodi Džankić.

Prema njenim riječima, kolika je žrtva DPS-a bio Mandić, ogleda se u činjenici da i pored svih suđenja i navodnih progona, samo za Andriju Mandića nije bilo egzekucije.

“Svi ti navodni progoni su bili u funkciji jačanja Milovog poslušnika, a Andriju su redovno vodili do njegove ili Milove fotelje, ili do Kristala.Ono što Andriju boli jeste to što su Demokrate za samo godinu dana od osnivanja postali jači nego njegova NSD koja već dvadeset godina postoji. A podsjetićemo da je i te 2016. godine, na koju se pozivate, rezultat DF-a bio iznjedren na krilima drugih gotovo 10 partija koje čine Demokratski Front, jer se Andrijina figura i lik nijesu smjeli pojaviti u kampanji, da ne biste rastjerali i te glasače koje ste nekada imali. Na tim izborima ste, gospodine Mandiću, osvojili svega osam mandata”, sugeriše Džankić.

Zato se i danas poziva na neku “staru slavu”,opominje Džankić,  a te slave nije ni bilo, jer kako kaže,  “fiktivna je i u glavama samo malobrojnih Andrijih sljedbenika”.

“Zato i danas nema podršku nikoga osim DPS-a. Ali, nemojte se prevariti pa testirati Aleksinog povjerenje. Jer Aleksu ne podržava samo Andrija, dok su svi ostali na Aleksinoj strani, a Aleksina najveća moć se ogleda u tome što je na njegovoj strani volja naroda, koja je vašoj retrogradnoj i profiterskoj politici još 30. avgusta rekla najglasnije NE”, Zaključuje Džankić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije