Connect with us

Politika

EK: Razmatramo nacrt Zakona o tužilaštvu koji je dostavila Vlada

Published

on

Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero kazala je da je EK dobila Nacrt izmjena i dopuna Zakona o tužilaštvu koji im kancelarija Glavnog pregovarača dostavila juče.

– Dobili smo prijedloge amandmana. U toku je njihovo razmatranje  – rekla je Pisonero Pobjedi.

Iz kabineta potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića juče je saopšteno da je kancelarija Glavnog pregovarača u duhu dobre i prijateljske saradnje, dostavila Evropskoj komisiji (EK) nacrt izmjena i dopuna Zakona o tužilaštvu, sa prevodom na engleski jezik.

– Napredak u poglavljivima 23 i 24 je ključ našeg integracionog uspjeha, a on nije moguć sa zarobljenim, neefikasnim i politički podobnim tužilaštvom. Zbog toga je i ovaj Zakon osnovni predluslov sušinskog napretka Crne Gore u procesu evropskih integracija – ističu iz kabineta Abazovića.

Iz kabineta vicepremijera se napominje, da se raduju dijalogu i svim sugestijama od evropskih partnera, ali i od civilnog sektora i svih drugih zainteresovanih strana.

– Prijedlog izmjena zakona je u potpunosti usklađen sa predlozima Venecijanske komisije, ali je i plod šireg društvenog konsenzusa, koji je i neophodan našem društvu kako bi na kvalitetan način sproveli reformu. Ko god to ne razumije ili se ograđuje od reformi u tužilaštvu, u direktnoj ili uvijenoj formi, a dolazio iz vlasti ili opozicije, na sebe preuzima odgovornost za izostanak suštinskih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala i korpucije – zaključuju iz kabineta vicepremijera.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije