Connect with us

Politika

FILIPOVIĆ: URA slabi samu sebe podrškom izmjenama Zakona o vjeroispovijesti

Published

on

Filipović (FOTO: Twitter)

Politikolog Ljubomir Filipović smatra da će Skupština usvojiti predložene izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti. To je, kaže, za očekivati na osnovu onoga što već znamo i izjava poslanika URA-e.

„Mislim da će izmjene biti izglasane, na osnovu onoga što već znamo, te na osnovu izjava poslanika URA-e, od kojih se vjerovatno očekuje da budu jedini koji su pod pritiskom da glasaju drugačije. Znajući, međutim, ono što je URA činila tokom predizbornih dešavanja, znajući da je podržavala litije, te da je i nakon izbora imala blizak odnos sa crkvom, ne ostaje nikakav prostor da će na nivou partije neka odluka biti drugačije donešena“, kazao je Filipović za Antenu M.

Filipović kaže da ga brine izostanak javne rasprave, te ćutanje dobrog dijela civilnog sektora.

Smatra da ovakav potez neće uticati na Vladu, te da će ona ojačati u svojim pozicijama.

„Smatram i da će unutar Vlade ojačati procrkveni blok. URA ovakvim potezima sama sebe značajno slabi. Kada dođe do neminovnog loma Vlade, u ovom trenutku, ili za četiri godine ne vjerujem da će se iko sjećati njenih zasluga“, navodi Filipović.

Govoreći o reakciji na eventualno usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, Filipović smatra da trenutno ne postoji dovoljno jaka energija, niti inistitucionalna podrška za tako nešto.

„Najavljuju se neki protesti, ne vjerujem da će oni biti masovni. Nije ni dovoljno sazrela organizacija unutar opozicionog bloka, niti energija koja može da iznjedri neke velike i dugotrajne proteste“, ocijenio je Filipović.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije