Connect with us

Politika

KONATAR SA URBANOM: Češka ostaje partner Crnoj Gori na putu pristupanja EU

Published

on

Konatar i Urban, Foto: GP URA

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA i poslanik te partije u Skupštini Crne Gore Miloš Konatar obavio je juče sastanak sa češkim ambasadorom u Podgorici Karelom Urbanom. Sastanku je prisustvovao i generalni sekretar URE Mileta Radovanić.

Na sastanku je bilo razgovora o strateškim pravcima djelovanja nove Vlade Crne Gore, o budućoj ulozi Skupštine, kao i o tome kako će se nova parlamentarna većina ponašati u odnosu na izvršnu vlast.

,,Svjesni smo izazova koji očekuju Crnu Goru u predstojećem periodu. Nova parlamentarna većina je usmjerena ka evropskom sistemu vrijednosti, a značajno ohrabrenje predstavlja podrška koju je nova Vlada dobila sa relevantnih međunarodnih adresa. Na putu evropskih integracija ta podrška će nam biti od velike pomoći”, kazao je Konatar Urbanu.

Potpredsjednik URE i šef poslaničkog kluba ,,Crno na bijelo” napominje da iskazanu spremnost, volju i želju za rad i dalje napredovanje najbolje odslikava odluka pojedinih ministara da se sa različitih strana svijeta vrate u Crnu Goru, kako bi doprinijeli reformama koje predstoje crnogorskom društvu.

Postojeći odnosi između Češke i Crne Gore dobra su osnova za osnaživanje saradnje te dvije države kroz zajedničko NATO i buduće članstvo u Evropskoj uniji (EU), zaključio je Konatar.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije