Connect with us

Politika

KONJEVIĆ: Ministar poljoprivede se pravi mrtav, Vlada dovela policiju do bruke i sramote

Published

on

Poslanik SDP-a Raško Konjević govoreći danas u Skupštini Crne Gore, gdje se raspravlja o Predlogu zakona o izmjeni Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, poručio je da će sektor poljoprivede zbog neusvajanja Budžeta za 2021. pretrpjeti veliku štetu.

“Ni nakon šest mjeseci nije usvojen budžet. Ministar poljoprivede se pravi u političkom smislu mrtav, iako ima najveći problem koji se javlja u zadnjih nekoliko decenija. Pazite paradoks u kojem smo se mi našli na tržištu kojim se niko ne bavi. Ponajmanje ministar poljoprivrede. Ministar je mislio da ministar može da bude ako optužuje prethodnog ministra za nešto za šta smo ga svi optuživali u ovom parlamentu, ili mu nađe neki putni nalog koji može da bude ovakav ili onakav. To može da bude atraktivno u prvih mjesec dana rada, poslije toga treba da se suočite sa problemima”, kazao je Konjević.

On je istakao da problem koji imaju stočari u Crnoj Gori, čija je proizvodnja na nivou 200 miliona eura.

“Dok vi usvojite budžet na desetine domaćinstava će biti primorano ili da se zatvori ili da ima druge probleme. Mi pričamo o poljoprivredi, milion i po je manji budžet za poljoprivredu, subvencije su manje 200.000 eura. I vi mislite da ćete sa opravdanim uvećanjem naknada, i sa činjenicom da je danas kraj maja, da vi budžet očigledno nećete usvajati ni ove nedjelje, znači do 1. juna, kad će da bude agrobudžet, kad će ljudi da imaju koristi od njega? U oktobru? Tad njima to ne treba.

Za to ste odgovorni vi, vrlo neodgovoran politički pristup Vlade. Ta Vlada je dovela policiju do toga da je to bruka i sramota, da smo mi jedina država na kugli zemaljskoj gdje policija nema patrolna vozila. To je posljedica činjenice da država ni nakon 5-6 mjeseci nema budžet. Da negdje zapazite ministra poljoprivrede u javnosti, to je nezamislivo, čovjek nema agrobudžet na polovini godine – njega nema niđe. On danas nije došao kad se razgovara o ovom zakonu”, kaže Konjević.

On je kazao i da će predlogom Vlade akciza na pivo nakon usvajanja da bude veća nego u Hrvatskoj.

“Za ime boga nemojte da radite ovo. I vi mislite da ćete od toga da uberete veće prihode? Nećete vjerujte”, kaže Konjević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije