Connect with us

Politika

KONJEVIĆ: Promjena zakona shodno političkom interesu

Published

on

Foto: SDP/Facebook

Ukoliko bi parlamentarna većina usvojila izmjene Zakona o tužilaštvu i Zakona o specijalnom tužilaštvu, bila bi to loša poruka Evropskoj uniji i zapadnim partnerima, kazao je u emisiji Teleskopija predsjednik SDP-a Raško Konjević.

On podsjeća da je manir Crne Gore do sada bio da se sistemski zakoni mijenjaju u javnoj raspravi, ali i u komunikaciji sa Evropskom unijom.

„Poruka da se ovako ne mijenjaju zakoni, posebno u oblasti vladavine prava, rekao bih da će nas dovesti u jednu poziciju, osim jedne novine u političkom životu, dovešće nas u jednu poziciju da vjerujem da Evropska unija i američki partneri neće stati samo na upozorenjima”, rekao je Konjević.

Dodao je da ne očekuje da će dodatno biti nekog specifičnog pritiska koji bi označavao izopštavanje Vlade iz komunikacije.

„Ali mislim da će ozbiljno narušiti imidž koji negdje pokušavaju da kreiraju i da će ozbiljno poslati jednu poruku koju će i Evropljani i Amerikanci shvatiti – da nije cilj izgradnja institucija, na jedan način koji je svakako teži, nego je cilj, zato što imamo parlamentarnu većinu, da promijenimo zakone onako kako mi želimo, shodno našem političkom interesu”, kazao je Konjević u Teleskopiji, na programu TVCG.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije