Connect with us

Politika

KORDIĆ: Glasam od 2002. godine u Herceg Novom, tražiću da Srbija ispravi

Published

on

Funkcionerka Demokratskog fronta (DF) Simonida Kordić kazala je da od 2002. nigdje drugo nije glasala osim u Herceg Novom i da će tražiti ispravku ukoliko se nekom greškom nalazi u bilo kojem registru prebivališta mimo crnogorskog.

Ona je dodala da je uređivanje biračkih spiskova važno pitanje za valjano sprovođenje izbora i da će to Vlada valjano procesuirati.

“Ja sam do 2002. živjela i bila stalno nastanjena u Beogradu, od 2002. živim isključivo u Crnoj Gori, tu radim, tu su mi djeca išla u školu i od tada nikad i nigdje drugo osim ovdje nisam glasala”, rekla je Kordić, prenose Vijesti.

Ona je poručila da je njeno prebivalište neupitno.

“Ukoliko se nekom greškom, koja je po automatizmu morala biti ispravljena, vodim bilo gdje osim u Crnoj Gori, svakako ću tražiti da se to ispravi”, kazala je Kordić.

Ona je istakla da se “ne može oteti utisku da se ovim pokušava skrenuti pažnja sa problema izbornog inžinjeringa Demokratske partije socijalista (DPS) zloupotrebom biračkog prava onih koji decenijama ne žive u Crnoj Gori, rade u drugim zemljma, tamo školuju djecu i ni na koji način svoj život ne vezuju za Crnu Goru gdje samo formalno imaju registrovano prebivalište”.

Podaci Centra za monitoring i istraživanje (CEMI) pokazuju da je u birački spisak u Herceg Novom upisan 2.691 birač sa prebivalištem u drugoj državi, što predstavlja više od deset odsto biračkog tijela te opštine.

Izvor: Portal RTCG

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije