Connect with us

Politika

KRIVOKAPIĆ O BUDŽETU: Biće

Published

on

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da su izborii u Nikšiću pokazali da su demokratski i da su građani odlučili na osnovu slobodne volje.

On smatra da je Demokratska partija socijalista DPS ostvarila loš rezultat.

“Rezultati su pokazali činjenicu koja je nesporna, a to je da je DPS izgubio vlast u Nikšiću. DPS je pokušao da sačuva svoje biračko tijelo, međutim nije se to desilo i rezultat koji je ostvaren ipak nije prihvatljiv kod bilo kojeg analitičara. Jer kada držite sve poluge grada, onda držite prednost u odnosu na protivnike. A oni su to imali, imali su resurse i na kraju je ta snaga ni veća ni manja od 40 odsto. To je prenaduvan balon, jer u normalnim uslovima ne bi imali ni 30 odsto”, rekao je Krivokapić za N1 televiziju.

Na pitanje da li smatra da se neka od partija u vlasti može prikloniti DPS-u, Krivokapić odgovara niko u Crnoj Gori ne bi smio da napravi taj potez.

“Ne zato što bi on bio politički mrtav nego zato što narod ne bi dozvolio da se dešavaju takve političke korupcije i manevri”, istakao je on.

O kritikama njegovim koalicionih partnera, Krivokapić kaže da mogu da ga kritikuju koliko hoće.

“Vrlo često je ta kritika nedobronamjerna i sa poluistinama. Kada se desilo u istoriji bilo koje države da se tako nešto iskazuje prema premijaru za koga ste glasali. Umjesto da se to završi, to će trajati vjerovatno do nekih drugih izbora”,  rekao je Krivokapić.

Kaže da su 100 dana rada Vlada bili uspješni.

“Međutim ambijent koji smo zatekli nije dozvoljavao više “, dodao je premijer.

Žrtvu, kako kaže, pokazuju izutetnim radom i posvećenošću.

“Mi nemamo jedan jedini dan slobodan, radimo i subotom i nedjeljom, nijedan član Vlade ne traži da mu se plati prekovremeno”, naveo je on.

Na pitanje zašto kasni budžet, Krivokapić kratko odgovara: “Biće”.

“Optuženi smo da idemo sporo. Ali ta sporost proizilazi iz toga da nećemo ništa da radimo protivustavno i protivzakonito”, poručio je Krivokapić.

On je odnose sa Srbijom opisao malo uzdržanim.

“Želimo da napravimo najbolje relacije i odnose. Moramo imati i rezultat koji proističe iz te želje”, rekao je Krivokapić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije