Connect with us

Politika

KRIVOKAPIĆ: Popis ne smije da bude pitanje identiteta, planirano da ova vlada radi četiri godine

Published

on

Premijer Zdravko Krivokapić izjavio je da predstojeći popis ne smije da bude pitanje identiteta.

“Ovdje nije pitanje šta ćemo mi podržati, nego šta je mjera određenog trenutka i usaglašenost sa odgovarajućim propisima. Ono što je uvijek sporno u Crnoj Gori, to su identitetska pitanja. Popis ne smije da bude pitanje identiteta. To mora da bude pitanje statistike i brojki, koje će da nam pomogne u svim drugim budućim aktivnostima od prostornog planiranja do ekonomskog djelovanja”, rekao je on za Dan.

Upitan hoćete li očigledno nezadovoljstvo partija koje čine listu „Za budućnost Crne Gore“ zbog njihovog neučešća u izvršnoj vlasti uspjeti da umanjite kroz raspodjelu mjesta u državnoj upravi no dubini, on je rekao da nezadovoljstvo koje se ispoljava i vrlo često kroz javnost artikulišeu dijelu davanja određenih rokova apsolutno nije prepreka da ova vlada ima strategiju i djelovanje koje će biti definisano za četiri godine.

“Mi nijesmo došli ovdje na pozicije da bismo zadovoljili bilo čije partijske interese, nego interese svih građana i očekivanja naroda. Jer ovo je narodna pobjeda, koja se sada, naravno, zbog političkog sistema u Crnoj Gori, mora preslikati i kroz određena partijska djelovanja. Nikada niko nije uspio da obezbijedi apsolutno zadovoljstvo svih zainteresovanih strana. Koja je mjera u tom pogledu i na koji način to uraditi, ostaje da se dogovaramou narednom vremenskom periodu. Ako neko misli da je dovoljno nešto reći, a ne dati rješenje, grdno se vara. Prihvatamo konstruktivne kritike, kao i svaku sugestiju i konkretno rješenje za realizaciju određenih aktivnosti”, naveo je on.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije