Connect with us

Politika

KRIVOKAPIĆ: Vlada će trajati do kraja mandata, biće mučno ali na muci se poznaju junaci

Published

on

U okviru prve zvanične posjete Bosni i Hercegovni, premijer Zdravko Krivokapić održao je predavanje na banjalučkom Fakultetu političkih nauka na temu “Etika i politika”. Krivokapić je, između ostalog, studentima kazao da politika treba da se vodi na način da bude etična, te da obezbijedi sve ono što predstavlja kvalitet, saopšteno je iz Vlade.

„Najveći kvalitet je znanje. Možete sve da izgubite i mnogi su kroz svoju istoriju gubili bogatstvo i moć i snagu, ali jedino što im niko nije mogao oduzeti, to je znanje. Zato je glavni zadatak svake politike, da obezbijedi dovoljan kvalitet znanja, kako bi kroz znanje mogli svi da osjetimo prosperitet u svim oblastima, i u medicini, i u inženjerstvu, i u pravnim i političkim naukama i u filozofiji. Jer jedino znanje je moć“, kazao je Krivokapić.

Predsjednik Vlade rekao je da je politika razdvojena od etike i da to može da svjedoči na osnovu mnogobrojnih primjera od 30. avgusta do danas.

„Vidjećete jednu licemjernu politiku, jednu nedosljednost, nepricipijelnost i kako je Makijaveli rekao „Cilj opravdava sredstvo“. To je najgori odnos koji se može desiti u političkim relacijama. Znam da živimo u vremenu kad je interes dominantan. Ali taj interes mora da uvažava druge. Gdje je onda etika, šta se sa njom desilo? Mislim da političari treba da se prosvijetle“, kazao je Krivokapić.

Krivokapić sa studentima

On je saopštio i da je problem u Crnoj Gori što postoji blokada pravnog sistema.

„Pored zarobljene države, imate i zarobljeno pravosuđe. Zbog toga što neko nije zadovoljan partijskim ili ličnim interesom, on blokira čitav sistem. U Crnoj Gori se nije desila politika, desio se narod, desila se izvorna demokratija. Zahvaljujući toj podršci naroda, ova Vlada traje. Što se tiče političara, oni bi nas najrađe prognali iz Crne Gore, međutim zasad im to ne može biti. Jer je narod shvatio da je ovo Vlada nade u bolju budućnost. Da li može to da traje? Trajaće do kraja mandata, jeste da će biti mučno, ali na muci se poznaju junaci. Na brojne optužbe, naš odgovor je tišina. Ne zato što ne znamo, već jer ne želimo da pravimo pozorište u kući“, kazao je premijer.

Premijer je poručio da Vlada ne želi da Crna Gora bude prepoznata ni po kriminalu ni po klanovima.

„Mi želimo da Crna Gora bude ono što je uvijek bila, časna i dostojanstvena. Želimo da Crna Gora bude građanska, demokratska i evropska država“, poručio je predsjednik Vlade.

On je naglasio i da bi trebalo da se okrenemo budućnosti.

„Dovoljno smo propatili da se ponovo svađamo ni oko čega. Borimo da se da mladi ostanu u zemlji“, kazao je Krivokapić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije