Connect with us

Politika

MAHMUTOVIĆ: Osuđujemo medijski linč svakog pojedinca, ali poslanik mora da trpi više

Published

on

Foto: SDP

Socijaldemokratska partija Crne Gore (SDP) osuđuje medijsku hajku i linč svakog pojedinca, ukoliko se to dešava isključivo zbog izgovorene riječi, saopšteno je iz te partije.

Član Glavnog odbora SDP-a Idriz Mahmutović kazao je da jednako osuđujemo takav linč političkog analitičara Ljubomira Filipovića, ali i poslanika u Skupštini Crne Gore Albina Ćemana i Suade Zoronjić.

“Svjedoci ste da se nismo upuštali u komentarisanje načina glasanja poslanika pojedinačno, čak ni kada se radilo o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti ili o predlogu Rezolucije o Srebrenici. Međutim, licemjerne izgovore koji su posljedica pritiska javnog mnjenja ne možemo oćutati. Poslanička funkcija ima takvu specifičnu težinu da vam za jedan dan može izmijeniti život, a da pritom, u parlamentu još niste izgovorili ni riječ. Glasali ste, trpite i ćutite. Nemojte i nas koji se trudimo da razumijemo vaše nerazumno glasanje, licemjernim saopštenjima okretati protiv vas samih”, kazao je Mahmutović.

Naveo je da je poslanica Suada Zoronjić iz koalicije “Crno na bijelo” glasala i za Zakon i za rezoluciju.

“Kada je u pitanju Zakon glasala je jednako svojim partijskim kolegama, pod izgovorom poštovanja stava partije, kao i Božena Jelušić. Ali, naše pitanje je ko od poslanika URA nije poštovao stav partije kada je u pitanju rezolucija o Srebrenici? Kako tu možete da glasate različito i po savjesti? Ili je za vas to pitanje u rangu slobodnog sudijskog uvjerenja? Zašto URA nije primorala poslanika Miloša Konatara da glasa za Rezoluciju o Srebrenici, kao sto je primorala Filipa Adžića da podnese ostavku, a Suadu Zoronjić i Boženu Jelušić da navodno protiv ličnog uvjerenja glasaju ZA Zakon o slobodi vjeroispovijesti ? Srebrenica je ispit koji nikako da položite gospodo iz URA-e, a bilo je i previše ispitnih rokova pa vam obrazloženje ne može biti nedovoljna informisanost kao kod gospođe (Tatjane) Bečanović“, ističe Mahmutović.

Sada, kako je naveo, dodatno prozivaju ostalih 40 poslanika, zašto nisu bili u sali i glasali za rezoluciju.

“Umjesto odgovora na to pitanje koleginici Suadi poručujemo, da će imati priliku opet da glasa, i ona i njene partijske kolege, onda kada Skupština bude imala kvorum. Nemoj samo da tada opet nadvlada partijska disciplina na liniji Konatar – Bečanović. Nećemo biti zlonamjerni i reći da ste naše odsustvo iskoristili da se koliko toliko “operete” pred crnogorskom javnošću, a nije da ne sumnjamo da ste to uradili. Ako ste, nek vam je prosto, ali izgleda da vam nije prošlo. Poput vašeg predsjednika (nesuvisla priča o IQ 86) potcjenjujete inteligenciju građana Crne Gore”, zaključio je Mahmutović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije