Connect with us

Politika

MVP: Predložiće nestranačku ličnost za generalnog sekretara Savjeta za regionalnu saradnju

Published

on

Crna Gora će predložiti nestranačku ličnost za funkciju generalnog sekretara Savjeta za regionalnu saradnju (RCC), saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Iz tog resora su kazali da je na današnjem onlajn /online/ sastanku političkih direktora RCC postignut konsenzus za objavljivanje otvorenog poziva za poziciju generalnog sekretara organizacije, za period od 2022. do 2024. godine.

“U skladu sa tim, kao i Statutom RCC, Crna Gora će predložiti nestranačku ličnost za ovu prestižnu funkciju, koja će ravnopravno zastupati interese svih”, navodi se u saopštenju.

Iz MVP su kazali da je Vlada Crne Gore opredijeljena da za čelne pozicije u regionalnim inicijativama kandiduje nezavisne i nestranačke kandidate, koji će na najbolji način predstavljati državu i raditi na ostvarenju zajedničkih ciljeva.

“Insistiraćemo na izboru ličnosti koja će pored svojih profesionalnih kompetencija, razumijevajući političke nijanse i potrebe, stručnošću doprinijeti unapređenju rada RCC, koji je važan mehanizam za napredak regiona i ostvarenje zajedničkih evropskih aspiracija”, naglasili su iz MVP.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije