Connect with us

Politika

NIK ĐELJOŠAJ: “Imam najavu da ovakav udar na opštine neće podržati većina poslanika”

Published

on

Premijer Zdravko Krivokapić je u svom ekspozeu najavio decentralizaciju lokalnih samouprava kroz izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi i Zakona o finansiranju lokalne samouprave. Nažalost, ekspoze premijera nema nikakvo značenje za ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, koji je pripremio zakon kojim oduzima manje razvijenim opštinama 11,2 miliona eura, saopštio je danas predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj.

“Zakon za koji sam siguran da ga neće podržati nijedan poslanik u Skupštini Crne Gore, a već imam najavu nekoliko poslanika iz vladajuće većine da ovakav udar na opštine neće podržati”, naveo je Đeljošaj.

On je istakao da je logika Ministarstva finansija da uzima od siromašnih, manje razvijenih opština, a, kako je istakao, to su, nažalost, uglavnom opštine gdje žive manjinski narodi.

“Ovo mislim da nije slučajno, već cilj da se još više udara na standard opština gdje žive manjinski narodi jer je to nažalost i politika aktuelne Vlade, ali ni prethodne nijesu bile baš naklonjene, jer ne bi bile nerazvijene opštine”, naglasio je predsjednik opštine Tuzi.

U brojevima, precizirao je, to znači pet – šest miliona eura manje za opštine Ulcinj, Tuzi, Gusinje, Plav i Rožaje.

“Ako analiziramo Budžet za 2022. godinu i ovaj predlog, zaključak je jasan, Vlada ima posebnu strategiju prema mjestima gdje žive manjine! Ovo su konkretni i argumentovani podaci”, poručio je Đeljošaj.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije