Connect with us

Politika

OD SJUTRA: Abazović u trodnevnoj posjeti Briselu

Published

on

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović boraviće od sjutra u trodnevnoj radnoj posjeti Briselu, gdje će imati susrete sa najvišim zvaničnicima NATO i EU.

U utorak, 16. marta, sastaće se sa zamjenikom generalnog sekretara NATO-a Mirčom Đoanom, kao i sa drugim visokim zvaničnicima Alijanse i predstavnicima država članica.

Kako obavještavaju iz kabineta potpredsjednika, Abazović će u srijedu, 17. marta, imati istupanje pred evroposlanicima u Odboru za vanjske poslove u Evropskom parlamentu (AFET), kao i odvojene susrete sa predsjednikom Odbora za vanjske poslove (AFET) u Evropskom parlamentu, Dejvidom Mekalisterom, izvjestiocem Evropskom parlamenta za Crnu Goru, Toninom Piculom, kao i kopredsjedavajućim Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) u Evropskom parlamentu, Vladimirom Bilčikom.

“Istog dana, potpredsjednik Vlade će se sastati sa evropskim komesarom za proširenje i susjedsku politiku, Oliverom Varheljijem, Visokim predstavnikom EU Žozefom Borelom, evropskim komesarom za životnu sredinu, okeane i ribarstvo, kao i specijalnim predstavnikom Evropske unije za Zapadni Balkan i dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom. U četvrtak, 18. marta, imaće susret sa potpredsjednicom Evropske komisije za vrijednosti i transparentnost, Verom Jurovom, kao i sastanak sa ambasadorima Kvinte”, navodi se u saopštenju.

Svoju prvu radnu posjetu Briselu, Abazović će iskoristiti za afirmaciju jasnog opredjeljenja Vlade na putu evropskih integracija Crne Gore i odlučne posvećenosti ispunjavanju obaveza iz evropske agende, kao i spremnosti za jačanje doprinosa Crne Gore NATO-u.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije