Connect with us

Politika

PATRIOTSKI SKUP: CG mora da bude jedina partija za koju građani glasaju

Published

on

Vušurović, Foto: Mediabiro

Crna Gora mora da bude jedina partija za koju građani treba da glasaju, jer nije vrijeme za podjele i animozitete koji su nju kroz istoriju mnogo koštali, poručeno je sa patriotskog skupa koji je pod nazivom „Ujedinjeni za Nikšić“ organizovao Crnogorski pokret u zgradi Nikšićkog pozorišta.

„Nikšić nije i nikada neće biti grad koji gleda kako se gazi i ruši sve ono što je Nikšić bio kroz vjekove – simbol borbe za slobodu, antifašizam, čojstvo i junaštvo. Danas smo ovdje ne zbog bilo koje partije i pojedinca, danas smo ovdje da pošaljemo poruke zbog Crne Gore, zbog svojih predaka i zbog svojih potomaka. Danas ne govorim samo pred vama, govorim i pred vječnim sjenama heroja ovoga grada“, kazao je Zoran Mugoša iz NVO Montenegro international, prenosi Mediabiro.

Građanski Nikšić i građanska Crna Gora, kako je naveo Predrag Vušurović iz Foruma slobodnih građana „Luča“, ne mogu se ni osporiti ni izbrisati.

Vušurović je poručio da se vara svako ko misli da građanski Nikšić i građansku Crnu Goru može uhvatiti na spavanju.

,,Budniji su nego ikad – i Nikšić i Crna Gora. Vjerujem da će biti i trezveniji, a za to se moramo pogledati u ogledalo. Građansko ustajanje u odbranu sekularnog, viševjerskog i višenacionalnog i antifašističkog karaktera naše države je neugasivo. I nije pravo nego obaveza“, kazao je on, dodajući da na martovskim izborima Nikšić ne bira samo za sebe, već za cijelu Crnu Goru.

„Zbog toga i jesu sve oči uprte u Nikšić. Nije pitanje koga, nego šta biramo“, istakao je Vušurović.

Predsjednica partije Crnogorska Anđela Ivanović je kazala da budućnost Crne Gore kao multietničke i proevropske države koja gaji zapadni sistem vrijednosti nije zagarantovana. Međutim,  poručila je da vjeruje u Nikšić.

„Vjerujem i u ujedinjene Crvene i Zelene Crnogorce koji će imati pomoć drugih naroda, protiv onih crnih crnogoraca koji sebe, hvala Bogu, danas drugačije nazivaju“, zaključila je Ivanović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije