Connect with us

Društvo

PODGORIČKA SKUPŠTINA II: Građani ponovo pred parlamentom (VIDEO)

Published

on

Nezadovoljni građani se vratili ispred Skupštine - Foto: Luča

Više stotina nezadovoljnih građana vratilo se večeras ispred Skupštine Crne Gore da protestuje protiv današnjeg zasijedanja zakonodavnog doma, iako su se oko 15 časova razišli nakon patriotskog protestnog skupa. nakon što su mediji obavijestili da će se glasanje o predlogu Zakona o slobodi vjeroispovijesti ipak obaviti. Poslanici iz opozicionih klupa, po svemu sudeći neće biti prisutni, ali je vladajućoj većini dovoljan 41 glas “za”, koliko imaju mandata, imajući u vidu da će se poslanici iz DNP Maji Vukićević omogućiti glasanje online.

Skupštinska vrata su zaključana.

Jedan od građana je pozvao okupljene da se raziđu, jer je navodno dobio informaciju da će policija da reaguje. Okupljeni skandiraju vicepremijeru Dritanu Abazoviću, i kako se čuje, traže od njega da izađe.

Sada je ispred zgrade Skupštine prisutan značajno veći broj policajaca nego jutros. Saobraćaj na Bulevaru u oba smjera je obustavljen.

Pogledajte galeriju Portala Luča sa današnjeg skupa

Iako su poslanici opozicije i govornici na skupu najavili da neće biti zasijedanja jer je jedna poslanica u samoizolaciji,  predsjednik Skupštine Aleksa Bečeić utvrdio je ranije da taj dom ima kvorum, jer je poslanici Maji Vukićević (DF) omogućeno uključenje sa daljine (video call).

Na današnjem zasijedanju bi trebalo da se rapravlja i o izmjenama Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Neki od okupljenih su, kako javlja CDM, htjeli da uđu u zgradu crnogorskog parlamenta, ali je policija spriječila.

Trenutno je blokiran saobraćaj na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog. Na licu mjesta je i pojačano prisustvo policije

Foto: Privatna arhiva

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije