Connect with us

Politika

POPOVIĆ: Krivokapić bez autoriteta pa mu se priviđaju zavjere

Published

on

Premijer Zdravko Krivokapić, koji je nesumnjivo u tehničkom mandatu, nema autoritet da kontroliše sabotaže u svojim redovima, niti ima podršku svojih partija i partnera, pa mu se u toj panici i paranoji svuda priviđaju neprijatelji i zavjere, ocijenio je u razgovoru za Dnevne novine lider i poslanik Liberalne partije Andrija Popović.

Popović kaže da nekoordinisanost građanskog i proevropskog bloka samo daje vjetar u leđa retrogradnim snagama u državi koje su preuzele vlast.

“Zato smo, nakon što polako počinju da se ostvaruju i najgore prijetnje koje je LP najavio, nacionalni inženjering i pokušaj sistemskog urušavanja građanske države i pobune građana zbog svega toga, još jednom pozvali partnere da se svi uozbiljimo i da gledamo opšte interese, jer za pojedinačne nema mjesta”, ističe Popović.

Popović ocjenjuje da su građani, najveće žrtve sulude i nedozrele politike nove vlasti, te da ce to vrlo brzo pokazati i vrijeme.

Nakon političkih promjena koje su se desile 30. avgusta, mi, kao građanski i proevropski blok, morali smo hitno da se konsolidujemo i da ponudimo zajednički odgovor i platformu. No, čini se kao da nijesu svi do kraja razumjeli što se desilo, pa prema tome nijesu ni reagovali dovoljno brzo. Pokazalo se da je prošlo i previše vremena, a da naša nekoordinisanost samo daje vjetar u leđa retrogradnim snagama u državi koje su preuzele vlast. Zato smo, nakon što polako počinju da se ostvaruju i najgore prijetnje koje je LP najavio, nacionalni inženjering i pokušaj sistemskog urušavanja građanske države i pobune građana zbog svega toga, još jednom pozvali partnere da se svi uozbiljimo i da gledamo opšte interese, jer za pojedinačne ne ma mjesta”, objasnio je Popović.

Prema njegovim riječima, došli smo u paradoksalnu situaciju da nam građani koji u srcu nose Crnu Goru ukazuju kojim putem treba ići, poštujući demokratske principe.

“Ali ne zaboravljajući kako je aktuelna vladajuća koalicija došla na vlast: nelegalnim protestima, zatvaranjem saobraćajnica sa šatorskim naseljima na njima, vjerskim litijama crnogorskim saobraćajnicama, konstantnim haosom unutar i ispred parlamenta, nesankcionisanim terorizmom u pokušaju…”, naveo je Popović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije