Connect with us

Politika

PREMIJER BRANI ŠEFA ANB-A: Tvrdi da nije odao tajne podatke

Published

on

Premijer Zdravko Krivokapić stao je danas u zaštitu vršiova dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejana Vukšića nakon što su poslanici vlasti i opozicije ali I potpredsjednik Vlade saopštili je na sjednici Odbora za bezbjednost odao tajne podatke koji se odnose na obavještaju agencije jedne od zamalja članica NATO-a.

Krivokapić je u javnom obraćanju tražio da se protiv poslanika koji su javnosti saopštili da je Vukšić odao tajne podatke podnese krivična prijava navodeći da je šef ANB-a nepravedno optužen.

Kazao je da Vukšić nije otkrio podatke dobijene od NATO-a, već da se radi o internom dokumentu Agencije.

Pozvao je tužilaštvo da podnese krivičnu prijavu protiv poslanika koji su “nedostojni funkcije” i koji su javnosti dostavili tajne podatke.

“Oni nemaju pravo na to. Mogu nama da prave bilo kakve priče, ali ovo je jedina istina. Ako tužilaštvo to ne uradi, onda oni ne rade posao na pravi način”, poručio je predsjednik Vlade.

Poslanici opozicije Raško Konjević i Predrtag Bošković, ali i poslanik vladajućeg Demokratskog fronta Nebojša Medojević su saopštili da je Vukšić na sjednici Odbora odao tajne podatke I time kompromitovao cijeli bezbjednosni sektor.

Oni, medjutim, u zvaničnim izjavama nijesu saopštili o čemu se tačno radi osim da se radi o tajnim podacima jedne obavještajne službe članice NATO-a. Pojedini mediji su, medjutim, objavili više detalja.

Da je Vukšić objavio tajne podatke na sjednici Odbora potvrdio je i potpredsjednik VladeiI koordinaror svih službi bezbjednosti Dritan Abazović koji je novinarima rekao da će s anjim razgovarati o tom ,” propustu”.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije