Connect with us

Politika

PRIBILOVIĆ: Dačić neće odlučivati o sudbini naše države niti bilo ko drugi van nje

Published

on

Još jedna zlonamjerna izjava Ivice Dačića, koji i kao predsjednik Skupštine Srbije prema našoj državi nastavlja istu političku retoriku, koju je zagovarao sa pozicije tadašnjeg srpskog šefa diplomatije, ocijenjeno je iz DPS-a.

“Poručujemo mu da, kada je u pitanju odbrana crnogorskih nacionalnih interesa, predsjednik Đukanović nije jedina adresa za njegove napade, nego su to svi naši građani koji se ovih dana intenzivno protive političkom inženjeringu koji dolazi sa adresa izvođača radova “srpskog sveta”. Vidljivo je koliki pritisak na našu državu dolazi od strane struktura koje bi velikim brojem novih birača željele kompletno promijeniti političku scenu i demografiju u Crnoj Gori. I pored toga što imamo višestruko manje stanovnika u odnosu na nama brojčano superiornijeg susjeda, svakako nećemo dozvoliti taj scenario po kojem bi naša država bila žrtva ovakve ideologije. Isto kao što se o našoj sudbini neće pitati ni gospodin Dačić ni bilo ko drugi van naše države”, poručila je poslanica DPS-a Suzana Pribilović.

Takođe, kako dodaje, ističemo gospodinu Dačiću, da prema važećem zakonu, crnogorsko državljanstvo se stiče porijeklom, rođenjem na teritoriji Crne Gore, prijemom i po međunarodnim ugovorima i sporazumima. Dakle, ne po želji ili za interese bilo kojeg pojedinca.

“Upravo koliko je glasača sa dvojim prebivalištem upisano u crnogorski birački spisak i protivzakonito glasa u dvije države, pokazatelj je da se svih ovih godina Crna Gora nije bavila istragom srpskih državljana koji pravo glasa osim u Srbiji ostvaruju i u Crnoj Gori. To je dokaz da se našoj partiji ni našem predsjedniku ne mogu inputirati tvrdnje da smo na uštrb zakona bilo šta radili u lične partijske interese, nego smo se kao državotvorna partija uvijek zalagali da Crna Gora bude dom svih nas bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost”, zaključila je Pribilović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije