Connect with us

Politika

RADULOVIĆ: Opozvano još nekoliko ambasadora

Published

on

 Foto: gov.me

Vlada Crne Gore donijela je odluku o opozivu još nekoliko crnogorskih amabasadora, potvrdio je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

On je nakon sastanka sa šeficom diplomatije Švedske i predsjedavajućom OEBS-om An Linde, kazao da su odluku o opozivu donijeli u cilju autentičnog predstavljanja svoje politike.

“Svi smbasadori su upoznati sa tim činjenicama. Dali smo potpuno razuman vremenski rok do kada treba da se vrate u zemlju i na dužnost u ministarstvo”, rekao je Radulović.

Nakon sastanka, prema informacijama iz medija, opozvani su ambasadorka Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama Milica Pejanović Đurišić, ambasador u Hrvatskoj Boro Vučinić, ambasador u Sloveniji Vujica Lazović, ambasador u Argentini Srđan Stanković, ambasador u Ujedinjenom Kraljevstvu Vladimir Beratović i ambasador Crne Gore pri Savjetu Evrope Zoran Janković.

Odluka o tome nije objavljena, a predsjednik Milo Đukanović je može osporiti kao i ranije u slučaju nekoliko diplomata oko kojih je u međuvremenu postigao saglasnost sa MVP.

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović je potvrdio saznanja “Vijesti” nakon sastanka sa šeficom diplomatije Švedske i predsjedavajućom OEBS-om An Linde.

On je kazao da su odluku o opozivu donijeli u cilju autentičnog predstavljanja svoje politike.

“Svi ambasadori su upoznati sa tim činjenicama. Dali smo potpuno razuman vremenski rok do kada treba da se vrate u zemlju i na dužnost u Ministarstvo”, rekao je Radulović.

Na sastanku je ministar Radulović tražio da Švedska ukloni Crnu Goru sa zemlje visoko rizičnih zemalja po pitanju epidemiološkog stanja i pozvao turiste iz te zemlje da nas posjete.

“Razgovarali smo i o snaženju saradnje i povećanju robne razmjene dvije zemlje. Ukazali smo na značaj parlamentarne demokratije i jačanja saradnje u svim oblastima. Uvjeren sam da smo danas dali dodatni inpuls u razvoju naše saradnje”, kazao je Radulović.

Linde je poručila da njena posjeta oslikava važnost koju OEBS daje Crnoj Gori.

“Veze između političke, ekonomske bezbjednosti i ljudskih prava i sloboda su temelji OEBS. Mi ćemo raditi na povećanju učešća i ekonomskog osnaženja žena u regionu. I dalje moramo biti fokusirani na reforme u Crnoj Gori, a razmotrićemo kako misija OEBS može na pomogne na tom putu. Na bilaternam nivou mi smo podržali nase dobre odnose i jaku podršku Švedske za članstvo Crne Gore u EU. Dinamika pregovora sa EU zavisi od reformi”, poručila je Linde.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije