Connect with us

Politika

SDP: Obećavamo URA-i da se neće ostvariti njihov cilj, naš nestanak

Published

on

SDP čestita političkim konkurentima koji su dobili mandate na lokalnim izborima u Nikšiću, uprkos činjenici što su neki rezultati ostvareni uz nedopustivo miješanje iz drugih država ili crkve, kupovinu glasova i zloupotrebu državnih resursa, navodi se u saopštenju ove stranke povodom rezultata jučerašnjih izbora u Nikšiću.

„Zahvaljujemo se glasačima, kandidatima za odbornike i opštinskom odboru Socijaldemokratske partije koji su srcem ušli u izbornu trku. Njihov predani rad nije donio očekivani rezultat ali to nas ne obeshrabruje. SDP-ov izborni rezultat koji je slabiji za 0.2 posto u odnosu na parlamentarne izbore pokazuje da smo sačuvali svoje biračko tijelo u Nikšiću u veoma polarizovanom političkom ambijentu u kojem, jasno je, nije bilo uslova za demokratsku izbornu utakmicu.

Jačanje snaga koji ne žele građansku, socijalno prevednu i demokratsku Crnu Goru, daje nam još više motiva da nastavimo da se borimo za ove ciljeve.

Takođe, obećavamo URI i njenom predsjedniku, koji je odmah poslije izbora u septembru, a i sinoć obznanio svoj glavni politički cilj – nestanak SDP, da ga nije i neće ostvariti.  Bićemo tu da ukažemo na svaku njihovu grešku i manipulaciju. U tome nam pomažu i ovakvim izjavama, a vrijeme je pokazalo a tek će pokazati prave namjere i efekte politike svih aktera na političkoj sceni.

SDP jeste i biće politički akter u Crnoj Gori. Trideset godina sa raznih strana pokušavaju da lome našu partiju i veći i jači, pa im nije uspjelo. Danas smo još uvjereniji da nema građanskog društva, reformske državotvorne politike, nacionalne i vjerske ravnopravnosti i socijalne pravde bez partija koje to iskreno baštine kao što to čini SDP pune tri decenije svog postojanja.“

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije