Connect with us

Politika

STEVO MUK UPOREDIO UTICAJ BEOGRADA SA UTICAJEM ZAGREBA I TIRANE NA CRNU GORU : Kada se kaže prosrpski to može negativno da zvuči

Published

on

Predsjednik Upravnog odbora Instituta Alternativa ustvrdio je da je Crna Gora u kontinuitetu bila pod mentorstvom  Zagreba i Tirane.

“Premijeri Plenković i Edi Rama u više navrata su javno i otvoreno davali podršku Đukanoviću i njegovoj partiji kao i pojedinim nacionalnim partijama Albanaca i Hrvata. Da ne govorimo o skorašnjoj dvomjesečnoj kampanji dijela vladinih i nevladinih medija iz regiona, pa i kriminalnih krugova, s ciljem da se izvrši pritisak na Dritana Abazovića i njegovu partiju URA da promijeni odluku koju je donijela”, kazao je on za Radio Slobodna Evropa.

Na dodatno pitanje da li misli da se ne može porediti uticaj Beograda sa uticajem Tirane i Zagreba, on je rekao da vjerovatno ne.

“Ali ja sam govorio o nečemu što je važno s aspekta principa. Mislim da se u proteklom periodu nismo jednako određivali prema pojavama u Crnoj Gori i regionu. U tom smislu bilo je moje poređenje tih uticaja”, kazao je on.

Na pitanje da li u novoj Vladi dominiraju prosrpski elementi, on je rekao da ad kažete prosrpski elementi, to može imati negativno značenje. “U najmanju ruku dvosmisleno. Nikada nisam čuo da se na istovjetan način govori o drugim zajednicama, pa da se za predstavnike Albanaca, Hrvata i Bošnjaka kaže da je riječ o probošnjačkim, prohrvatskim i proalbanskim elementima”, kazao je on.

 

2 Comments

2 Komentara

  1. Nikola

    20.12.2020. at 21:21

    Stevo, nisi nikad cuo za probosnjacki i proalbanski…ako cemo na nivou principa Marina Jocic je rekla da prethodna vlada ne moze kilo prsute pijesti za mjesec dana.. toliko Stevo o tvojim principima

  2. GRAĐANSKI

    22.12.2020. at 10:02

    Ovo je jedan običan srbo-četničić za upotrebu – s vremena na vrijeme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije